Beauty

Thee drinken is misschien helemaal niet zo gezond als je denkt

We staan er mee op en we gaan ermee naar bed. Nog even een kopje warme thee voor het slapen gaan, een verwarmend bakje na door een enorme plensbui te hebben gefietst of op de bank met je favoriete serie. Thee is het na water het meest populaire drankje ter wereld.

Maar het meest populaire drankje is misschien niet echt het meest gezonde drankje. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt namelijk dat thee in sommige gevallen giftige stoffen kan bevatten. Zeker wanneer je het bijvoorbeeld te lang laat trekken of hele goedkope thee drinkt. Met name goedkope citroen thee kan zelfs gevaarlijk zijn. Journal of Toxicology deed een studie onder dertig theesoorten waaruit bleek dat er in alle soorten zware metalen zaten. Liet je deze thee langer dan vijftien minuten trekken werd de hoeveelheid metaal zelfs gevaarlijk.

Ook zit er in goedkope thee een enorme hoeveelheid aan fluoride, want weer schadelijk kan zijn voor je tanden en botten. Mocht je er teveel van binnen krijgen. Zoals vaak het geval is met eten en drinken geldt ook hier de gouden regel. Geniet met mate.

Hoe je wel zonder zorgen van je dagelijkse kopjes thee kunt genieten? Laat je thee nooit langer trekken dan drie minuten, kies voor witte thee waarvan de bladeren jong zijn, drink geen poeder- of korrel thee, vermijd de goedkoopste theesoorten en ga voor thee van kwaliteit, wissel af in theesoorten, merken en smaken.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top