Health

11 producten waarvan je veel kunt eten zonder aan te komen

11 producten waarvan je veel kunt eten zonder aan te komen

Voedingsmiddelen zonder calorieën bestaan natuurlijk niet, maar er zijn wel producten waarvan je veel kunt eten zonder je zorgen te maken over een pondje extra. Klinkt goed, toch? 

Hoe het komt dat je zoveel meer van deze producten kunt eten? Ze bevatten weinig calorieën, maar juist veel vezels of veel proteïnen. Door deze producten te eten voel je je snel vol en verzadigd. Ook producten die veel water bevatten kun je eindeloos eten. Als een product veel water bevat groeit namelijk het volume, zonder dat de calorieën toenemen. Hongerig? Wij zetten 11 voedingsmiddelen op een rij die je kunt eten zonder aan te komen.

1. Popcorn

Zeker weten onze favoriet uit dit rijtje. Wanneer je popcorn klaarmaakt zonder boter en suiker (met een beetje zout bijvoorbeeld), bevat een portie popcorn - een kopje - maar 31 calorieën.

2. Selderij

Selderij bestaat voor maar liefst 95% uit water. En naast het feit dat je er dus niet van aan komt, helpt selderij ook nog eens je lichaam te ontgiften. 

3. Aubergine

Grill of bak je aubergine zonder olie, dan bevat een portie maar 24 calorieën.

4. Citrusvruchten

Te veel fruit is natuurlijk niet aan te raden wanneer je wilt afvallen, maar citrusvruchten (sinaasappelen, grapefruits, mandarijnen) zijn daarop een uitzondering. Ze zijn rijk aan vezels, flavonoïden en vitamine C, die je verzadigen en je spijsvertering bevorderen.

5. Meloen

Meloenen helpen overtollige stoffen uit je lichaam af te scheiden. Ze geven snel een vol gevoel en bevatten maar 60 calorieën per schijfje. 

6. Zeewier

Algen zijn een rijke bron aan jodium en goed voor je schildklier. Zeewier houdt hormonen op een normaal niveau en voorkomt dat je aankomt. 

7. Courgette

Een portie courgette bevat maar 42 calorieën en draagt bij aan een verbeterde darmfunctie. 

8. Komkommer

Vergelijkbaar met selderij en onmisbaar voor iedereen die wat kilootjes wil afvallen...

9. Eieren

Gekookte eieren zijn natuurlijk wel beter dan gebakken eieren.

10. Appels 

Een appel bevat maar 50 calorieën. Ze reguleren je spijsvertering en geven je een verzadigd gevoel.

11. Sla

Een blaadje sla bevat 3 calorieën, kun je heel wat van eten dus...

 

Hoe dan ook, zorg altijd voor een gebalanceerd voedingspatroon met voldoende variatie in voedingsstoffen. 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top