Lifestyle

10 voedingsmiddelen die lustopwekkend zijn

10 voedingsmiddelen die lustopwekkend zijn

Had jij ooit gedacht dat een hap van jouw favoriete eten lustopwekkend kan werken? Het is echt zo! Uit onderzoek blijkt dat voedingsmiddelen die een afrodisiacum bevatten zorgen voor een gezonde bloedcirculatie, een gebalanceerd hormoonhuishouden en optimale vitaliteit. Dit alles heb je nodig om jouw libido te verhogen. 

Het heeft alles te maken en de geur, textuur, kleur, vorm en energie die het voedingsmiddel vasthoudt. Al deze onderdelen zorgen ervoor dat je een gevoel van opwinding ervaart. Maar welke voedingsmiddelen moet je eten om een lustopwekkend gevoel te beleven? 

1. Chocolade

Tegenwoordig worden er ontzettend veel wetenschappelijke studies uitgevoerd naar voedingsmiddelen. Zo ook met chocolade. In een studie uit 2006, gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine, blijkt dat er een verband is tussen het eten van chocolade en seksueel verlangen. Maar hoe kan dit? Chocolade bevat een chemische stof, tryptofaan, die ook voorkomt bij opwinding. Tryptofaan kun je zien als een bouwsteen van serotonine. En wat ontstaat er door serotonine? Juist, genot! 

 

2. Avocado's 

De kans is groot dat je wel eens een avocado-toast hebt gegeten. Dit is namelijk dé lunch trend voor millenials. Maar wist je dat de avocado al sinds 500 voor Christus populair is? Niet geheel zonder reden. Het bevat namelijk diverse vruchtbaarheidsvoordelen. Zo bevat een avocado vitamine E, waarvan is aangetoond dat het de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen vergroot. Daarnaast beschikken avocado's over B-vitamines, wat weer bijdraagt onze energie en vitaliteit. 

3. Honing

Dit voedingsmiddel wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn therapeutische werking. Honing bevat bepaalde stoffen, zoals oestrogeen en testosteron, die je nodig hebt voor een gezond libido. Naast dat honing dus een therapeutische werking heeft, verbetert het ook nog eens de bloedsomloop in ons lichaam. Dit resulteert dan weer in een lustopwekkend gevoel. Volgende keer een klein scheutje meer honing in de thee? 

4. Vijgen

Heb je al eens goed gekeken naar het uiterlijk van een vijg? Door hun opvallende structuur en geur vallen ze echt op. Toch is niet het uiterlijk de belangrijkste factor. De voornaamste reden waarom vijgen lustopwekkend kunnen werken, zijn de aminozuren - ook wel plantaardige stoffen genoemd. De aminozuren bevorderen de productie van geslachthormonen en zorgen er ook nog eens voor dat je een beter uithoudingsvermogen krijgt. 

5. Saffraan

Deze stengelloze kruid, afkomstig uit Iran, India en Griekenland, valt echt onder de categorie superfood. Saffraan wordt al duizenden jaren gebruikt in Perzische en Indiase geneeswijzen. Niet voor niets natuurlijk. Het levert namelijk een tal aan gezondheidsvoordelen op. Zo kan het helpen bij erectiestoornissen en bevordert het de werking van de bloedsomloop. Maak een glas warme melk met saffraan voor jezelf klaar en ervaar zelf de werking van dit voedingsmiddel. 

6. Aardbeien

Naast dat een aardbei rood is en daarom de kleur van de liefde heeft, biedt het nog veel meer voordelen. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C wat ervoor zorgt dat het libido wordt verhoogd. Ook de zogenaamde wortelchakra speelt een grote rol bij dit lustopwekkende voedingsmiddel. Door de felrode tint wordt deze chakra namelijk geprikkeld, wat ervoor zorgt dat je meer vertrouwen en seksuele spanning in de slaapkamer kan ervaren. 

7. Maca

Maca is een echte superfood die het libido van een man kan verbeteren. Zeker bij mannen met een laag testosteron. Maar hoe kan je maca het beste consumeren? Neem een klein beetje macapoeder van goede kwaliteit en meng het met warme melk. Om te profiteren van een optimale werking zou je ook nog wat kurkuma en kaneel kunnen toevoegen. 

8. Rode walnoten

Heb je altijd al willen weten hoe een multi-zintuigelijke ervaring in zijn werking gaat? Dat kan met rode walnoten! Dit voedingsmiddel staat erom bekend dat het erectiestoornissen kan verbeteren. Wil je dat jouw man optimale bedprestaties kan ervaren? Dan kan hij het beste 60 gram of meer consumeren per dag. Dat staat ongeveer gelijk aan twee handen vol. 

9. Ginseng

En dan ginseng. Dit voedingsmiddel heeft een directe invloed op het centrale zenuwstelsel en kan helpen om meer te ontspannen. Daarnaast kan ginseng, door het vrijkomen van stikstofmonoxide, het libido en de prestaties in bed verhogen. Wist je dat, net als bij Maca, met name rode ginseng de vitaliteit en kracht ondersteunt via de wortelchakra? 

10. Oesters

Last but not least: oesters. Wist je dat oesters beschikken over seksuele versterkers? In de eerste instantie staan ze natuurlijk bekend om hun textuur en onmiskenbare vorm, maar er is meer! Ze zitten namelijk vol met seksuele versterkers wat zorgt voor de productie van testosteron: essentieel voor zowel mannen als vrouwen om je libido te verhogen. 

Beeld: iStock en Unsplash
Deel dit artikel
Back to top