Lifestyle

Edging: deze seksterm moet je kennen én toepassen voor extra plezier

Edging: deze seksterm moet je kennen én toepassen voor extra plezier

Wil je wat nieuws uit proberen tussen de lakens? Wellicht is 'edging' je nieuwe favoriete techniek die jij toe wilt gaan voegen aan jouw seksleven. Deze techniek zorgt voor extra plezier en laat jou op het randje van je stoel zitten.

We willen je niet te lang plagen! Wij leggen gauw aan je uit wat deze seksterm inhoudt en hoe jij deze uit kan toepassen.

Edging uitgelegd

Edging komt van het Engels woord edge, wat 'rand' betekent. Je zou deze sekstechniek kunnen vertalen naar 'op het randje' want dat is waar edging in de slaapkamer - of ergens anders - om draait. Edging is de kunst van het beheersen van een orgasme. Net voor dat je partner of jezelf een climax bereikt, neem je een stapje terug. Het draait bij edging om jezelf of de ander te plagen zonder een orgasme te krijgen.

Intenser en bevredigender

Juist doordat je de bevrediging uitstelt, kan je een gevoel krijgen dat je gaat exploderen. Het fysieke gevoel wordt intenser en bevredigender bij deze sekstechniek. Wanneer je stopt op het randje, til je de seksuele stimulatie naar een hoger niveau.  

Hoe het moet

Edging draait om beginnen, stoppen en weer beginnen en weer stoppen. Net wanneer jij of je lover op het punt staat om een orgasme te bereiken, stop je zodat het bijna ondragelijk is. Jij of je partner zal meer dan ooit tevoren verlangen naar ontlading. Stel de climax zolang mogelijk uit om de seksuele stimulatie en genot te maximaliseren. Dat houdt in dat je hem of haar vaker naar het randje toebrengt, voordat je eindelijk het beste orgasme ooit veroorzaakt.

via GIPHY

Bij hem

Eén van de opties is de knijp-methode. Als hij bijna bij het hoogtepunt is, stop je met alle bewegingen en knijp je (zachtjes natuurlijk) in zijn penis zodat hij niet klaar kan komen. Een orgasme net niet kunnen krijgen, is vaak net zo intens als het bereiken ervan.

Bij haar

De beste manier om bij haar te edgen, is door haar clitoris zo zacht mogelijk te stimuleren en te stoppen net voordat ze het hoogtepunt bereikt. Dit zal haar gek maken en smeken om genade.

Hoe het werkt

Veel kunnen er niet om heen dat langdurig flirten en plagen extra bijdraagt aan de erotiek. Wanner je edging toepast, ben je eigenlijk je partner aan het plagen totdat zij of hij voelt dat ze het niet meer aankunnen. Het zolang mogelijk uitstellen van het orgasme, zorgt ervoor dat elke zenuw klaar is voor een explosie van genot.

De beste methodes

Experimenteer en probeer verschillende methodes uit. Tijdens het edgen kan gebruik worden gemaakt van seksspeeltjes, mond, vingers en penetratie. Om het nog spannender te maken, kun je gebruik maken van (lichte of intense) bondage. Doe waar jij en je partner jullie prettig bij voelen!

via GIPHY

Laatste tip

Bedenk een stopwoordje zodat jij aan je partner aan kan geven, wanneer je bijna klaarkomt. Gebruik weer een ander woord of signaal, om hem of haar te laten weten dat je voldoende ontspannen bent en de controle terug hebt.

Beeld: Photo by We-Vibe WOW Tech on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top