Beauty

"Hoe meer fruit en groente je eet, hoe gelukkiger jij je voelt"

Dat het nuttigen van genoeg groente en fruit gezond is, weten we allemaal. Toch is niet iedereen een trouwe eter van deze voedingsmiddelen, vaak omdat het effect ervan onderschat wordt. Nu hebben onderzoekers nog een reden gevonden waarom we allemaal (meer dan) genoeg groente en fruit zouden moeten eten.

Onderzoekers van de universiteit van Warwick (Engeland) en de universiteit van Queensland (Australië) kwamen erachter dat het eten van een extra portie groente en fruit zorgt voor een toename in het geluksgevoel. Deze groei blijft werken tot een verhoging tot acht porties per dag. Het geluksgevoel dat bereikt wordt als er omgeschakeld wordt van geen groente en fruit tot acht porties per dag, is vergelijkbaar met het gevoel wat mensen krijgen als een nieuwe baan krijgen na een lange tijd zonder gezeten te hebben.

De onderzoekers kwamen tot het resultaat door het volgen van maar liefst 12.000 mensen met de meest uiteenlopende leeftijden en achtergonden. Niet alleen hielden de deelnemers van het onderzoek een eetdagboek bij, ook werden ze onder de loep genomen door psychologen. 

Deel dit artikel
Back to top