Travel

5 x vakantiebestemmingen waar je goedkoop en lekker kan eten

5 x vakantiebestemmingen waar je goedkoop en lekker kan eten

Eindelijk! Het is zomer en je gaat een vakantie boeken. Dit kan soms een tijdje wikken en wegen zijn, want naar welke vakantiebestemming ga je? En is het leven daar een beetje betaalbaar? Een vlucht en accommodatie zijn ten slotte ook niet gratis. Bij het maken van je keuze raden wij je aan deze bestemmingen eens te overwegen, hier schijn je namelijk voor een prikkie te kunnen leven. Do we need to say more? 

Turkije

Turkije kent prachtige stranden, luxe hotels en kleurrijke bazaars. Het is een perfect land voor een zonvakantie. De Turkse keuken is zeer geliefd bij toeristen van over de hele wereld. De keuken biedt veel variatie en de basis ligt vooral bij verse groente en fruit, gegrild vlees, rijst, vis en verse salades. Ook soepen en brood staan vaak op het menu. Turkije kent veel authentieke hapjes genaamd 'mezes' (een soort Turkse tapas). Een hoofdgerecht in Turkije kost tussen de 10 en 25 lira. Dit hangt er uiteraard vanaf waar je gaat eten. Hoe verder van toeristische hotspots, hoe goedkoper. Je kunt in Turkije al uit eten voor maar €12,85 voor twee personen bij een kwalitatief restaurant. Uiteraard is dit helemaal afhankelijk van hoeveel je eet en drinkt, maar over het algemeen is het dus super betaalbaar en gevarieerd! 

Macedonië

Macedonië is een heel klein landje ten noorden van Griekenland, waar het toerisme pas net opkomend is. De lokale bevolking is over het algemeen geen toeristen gewend en ze kunnen soms wat ongemakkelijk overkomen. Dat neemt niet weg dat ze enorm vriendelijk zijn. In dit land vind je tal van Nationale Parken en je kunt veel hikes doen. Ook kent het land prachtige blauwe wateren en mooie stranden. Macedonië staat bekend als het land dat spotgoedkoop is op het gebied van eten en drinken. Zo kun je al voor €5,- zeer uitgebreid lunchen en dit is niet alleen supergoedkoop, maar ook nog eens superlekker! De Macedonische keuken is zeer divers en heeft invloeden uit o.a. Turkije en Hongarije. Er wordt vooral met veel verse producten gewerkt. Pindzur is een voorbeeld van een gerecht dat vaak wordt gegeten en bestaat uit paprika, aubergine, knoflook en tomaten. Een ding is zeker: je hoeft tijdens je vakantie niet te letten op je portemonnee. Ga gerust twee keer per dag uit eten en drink lekker veel drankjes! Cheers.

Albanië

Albanië is ook een aangrenzend land van Griekenland. Ook Albanië kent niet veel toeristen, maar toch is dit een prachtige bestemming om je vakantie te vieren. Albanië heeft een mooie kustlijn met veel indrukwekkende zandstranden. In de Albanese keuken wordt veel gebruik gemaakt van verse groenten. Ze gebruiken voornamelijk ui, paprika, aubergines, courgettes en olijven. In de winter is wortel ook erg populair. In Albanië wordt veel schapen- en geitenvlees gegeten. Het eten en drinken is over het algemeen zeer goedkoop en lekker. Je kunt hier bijvoorbeeld een flesje water kopen voor maar 10 cent! Wow.  Voor een uitgebreid diner voor twee personen betaal je nog geen 10 euro. Ongelofelijk!

Bulgarije

Bulgarije is een droombestemming voor de cultuurliefhebbers. Het land kent veel historische monumenten en nationale parken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het land is nog niet heel bekend onder toeristen en moet nog een beetje ontdekt worden. Het land grenst aan de Zwarte Zee en is daarom de ideale vakantiebestemming om te ontspannen aan het strand. De Bulgaarse keuken is te omschrijven als een Balkankeuken met veel Turkse en Griekse invloeden. De Bulgaren gebruiken voornamelijk verse ingrediënten en die proef je zeker terug in de heerlijke gerechten. Een voorgerecht bestaat vaak uit diverse kleine hapjes, mezes, of een salade. Populaire hapjes zijn druivenbladeren, gerookte ham en Bulgaarse kaassoorten zoals sirene en kashkaval. Voor het hoofdgerecht eten Bulgaren vaak een stoofpot, gegrild vlees of vis. De prijzen voor eten en drinken liggen laag, zo betaal je omgerekend voor een kopje koffie of een vers brood maar 25 cent! Gemiddeld is het leven in Bulgarije 55%  goedkoper dan in Nederland en je kunt een complete maaltijd voor twee krijgen voor ongeveer €18.- Heerlijk!

Tsjechië

Tsjechië is een prachtig vakantieland dat enorm veelzijdig is. Het wordt vaak een van de mooiste plekken van Europa genoemd. Het land kent charmante steden en prachtige natuurgebieden. De hoofdstad Praag is zeer populair onder de toeristen. Dit heeft niet alleen te maken met de charme van de stad, maar ook met de prijzen. Je betaalt hier voor een biertje bijvoorbeeld maar 40 eurocent, jeetje! De Tsjechische keuken is over het algemeen gebaseerd op vlees geserveerd met saus. Als bijgerecht wordt vaak aardappelen, brood en groente gegeten. Tsjechen houden ook enorm van dumplings. Deze kleine deegkussentjes zijn er in diverse soorten zoals met brood, aardappel en zelfs met fruit. De porties in Tsjechië zijn over het algemeen groot en kunnen makkelijk gedeeld worden. Voor een complete maaltijd en drankjes betaal je met twee personen rond de €10 tot €15. Met wie ga jij?

Beeld: Getty Images, iStock
Deel dit artikel
Back to top