Travel

Dit zijn de 5 meest luxueuze treinreizen wereldwijd

Dit zijn de 5 meest luxueuze treinreizen wereldwijd

Wil niet meer vliegen wegens milieuredenen of ben je simpelweg doodsbang om het vliegtuig in te stappen? Overweeg dan eens het reizen met de trein. Je houdt alleen wel van luxe, dus je wil die factor liever niet opgeven. Neem dan eens een kijkje bij de vijf meest luxueuze treinreizen wereldwijd. 

Met de trein naar de andere kant van de wereld reizen hoeft niet per definitie enkel voor backpackers te zijn. Voor veel mensen is dit fenomeen nog onbekend en daarom komen ze er liever niet mee in aanraking. Naast de betaalbare tickets die door velen worden geboekt, en die ook fantastisch zijn, zijn er ook treinen die onverstelbaar veel luxe bevatten. 

1. Maharajas Express - India

De Maharajas Express is de meest luxe privétrein van India. Via grote panoramaruiten kan je het prachtige landschap bekijken. In deze 7-daagse luxueuze treinreis zijn verschillende compartimenten te boeken. Zo is er een Deluxe compartiment van 10m2. Hier is de mogelijkheid voor een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden. Wil je een iets groter compartiment? Boek dan de Junior Suite van 14m2.

Nog niet voldoende ruimte? Ga dan voor de Suite van 20m2 of voor de Presidential suite van maar liefst 42m2. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien. Zo hebben ze een tv, airconditioning, wifi, een kluis en een grote luxe badkamer. Daarnaast heeft de Presidential suite ook nog een ligbad, meerdere bedden en een aparte eetkamer. 

In de trein zijn verschillende bars en restaurants aanwezig. Alle maaltijden en dranken (ook sterke drank) zijn inbegrepen in de prijs. Er zijn verschillende routes te kiezen die je langs de prachtige highlights van India rijdt. De prijzen voor een week inclusief 7 overnachtingen én maaltijden en dranken varieert van €3600,- tot €6000,-. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Royal Indian Trains (@royaltrains) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Royal Indian Trains (@royaltrains) op

2. Venice Simplon Orient Express - Europa

De Venice Simplon Orient Express is één van de meest beroemde treinen ter wereld. Dit komt door zijn enorm rijke historie. Het bevat zelfs nog originele rijtuigen afkomstig uit 1920. Deze zijn zorgvuldig gerestaureerd zodat ze nog steeds gebruikt kunnen worden en een authentieke look geven aan deze historische trein. Door het prachtige Art Deco interieur heb je het gevoel even terug in de tijd te stappen.

Deze luxueuze Orient Express heeft verbindingen tussen een aantal steden in Europa. Zo kan je bijvoorbeeld reizen tussen Londen, Parijs, Instanbul, Berlijn, Boedapest en natuurlijk Venetië. Aan boord worden verfijnde maaltijden bereid door de beste chefkoks. Je eet deze fijnproeverijen met zilver bestek en nuttigt een drankje uit kristalglazen. 

Je kan verblijven in de Suite of in de Cabin suite. De Suite is geschikt voor 2 personen. De Cabin Suite beschikt over een compartiment-en-suite, dat wil zeggen dat er twee ruimtes zijn die van elkaar worden gescheiden door een schuifdeur. De prijzen van de tickets variëren van €2900,- tot meer dan €8000,-. Dit hangt natuurlijk af van tussen welke steden jij een rit boekt en voor hoeveel dagen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Venice Simplon-Orient-Express (@vsoetrain) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Venice Simplon-Orient-Express (@vsoetrain) op

3. Seven Stars Kyushu - Japan

Kyushu is het op twee na grootste eiland van Japan. De Seven Stars Kyushu heeft zijn naam niet voor niets te danken aan het eiland. De trein rijdt namelijk langs de zeven zogeheten perfecturen van Kyushu. Perfecturen zijn een soort provincies. Gedurende de rit kom je langs het wonderbaarlijke dat Japan te bieden heeft, namelijk een mix van moderniteit en cultureel erfgoed.

De Seven Stars is Japans allereerste luxe slaaptrein die in 2013 voor het eerst ging rijden. Deze trein kan je eigenlijk vergelijken met een cruiseschip. Het zal eenzelfde soort vakantie worden. Je stopt namelijk bij een aantal highlights van het eiland en van daaruit zijn er verschillende sightseeing tours mogelijk waarmee je op excursie kan (denk hierbij aan vulkanen en heetwaterbronnen). Na een aantal uur is het de bedoeling dat je weer terug opstapt. Het is dus geen rit waarbij je zelf kan kiezen waar je er wel en niet uit gaat.

Deze luxe treinreis is zo enorm populair dat de tickets ieder jaar binnen no-time zijn uitverkocht. Het belooft dus een prachtige rit te worden en het is het geld absoluut waard. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan. Om je een indicatie te geven: tickets variëren van €4900 voor vier dagen tot €2300 voor twee dagen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PRIME ART OF LIFE (@prime_art_of_life) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LuxuryTrainClub (@_luxurytrainclub_) op

4. Eastern & Oriental Express - Azië

Als passagier word je in deze luxe Eastern & Oriental Express vervoert tussen verschillende Aziatische steden. De trein rijdt je door prachtige tropische regenwouden, langs adembenemende bergpassen, langs imposante tempels en door de meest authentieke en afgelegen dorpjes. 

Er zijn 66 privé-compartimenten beschikbaar die hoogwaardige 5-sterren accomodaties hebben. Waan je in een de luxe entourage uit de jaren '20 en geniet onder het genot van de beste wijnen van een door chef-koks bereide maaltijden. In deze trein zijn drie soorten kamers te boeken, namelijk de Pullman Cabin, de State Cabin en de Presidential Cabin. Deze cabins zijn van alle gemakken voorzien, zoals airconditioning, een eigen badkamer, handdoeken en linnen en een kluis. 

Als je wil, kan het ontbijt, een overheerlijke afternoon tea en drankjes worden geserveerd op je eigen kamer. Heb je zin in wat meer vertier? Dan kan je naar één van de bars, lounges of restaurants gaan. De prijzen variëren van €2500,- tot €3000,-. Dit hangt natuurlijk af van tussen welke steden je de treinreis maakt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eastern & Oriental Express (@easternoriental) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eastern & Oriental Express (@easternoriental) op

5. Belmond Royal Scotsman - Schotland

De Belmond Royal Scotsman is de meest exclusieve treinreis ter wereld. Er is namelijk slechts plaats voor 40 passagiers. Hij rijdt al sinds 1985 en bevat 9 historische wagons uit de jaren '30. Geniet van de prachtige Schotse Hooglanden onder het genot van een glaasje Schotse whisky (of natuurlijk iets anders). 

Gedurende de reis stopt de trein op verschillende hoogtepunten van Schotland. Zo beleef je mooie natuurgebieden, maar breng je ook een bezoekje aan de hoffelijke tuinen van landhuizen en kastelen. Je wordt hier rondgeleid door de eigenaar zelf. Hoe bijzonder is dat? Ook ga je een distillery bezoeken waar de beroemdste whiskey van Schotland wordt gebrouwen. 

Het bijzondere aan deze Belmond Royal Scotsman is dat het verschillende suites bevat, maar de trein niet blijft rijden als het nacht is. Zo mis je niets van het prachtige landschap en kan iedereen een heerlijke nachtrust ervaren, zonder eventuele opspelende misselijkheid.

In de trein is een restaurant aanwezig waar zowel formele als informele diners worden gehouden. Je dient hier gekleed op te zijn volgens de dresscode. Ook is er een spa aanwezig voor de ultieme verwennerij. Al deze luxe is te ervaren in verschillende arrangementen. Tickets variëren van €3000,- tot maar liefst €10.000,-. Dit hangt natuurlijk af van de hoeveelheid dagen en welke route je boekt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Belmond Royal Scotsman (@belmondroyalscotsman) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Belmond Royal Scotsman (@belmondroyalscotsman) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top