Travel

5 plekken waar het in februari heerlijk warm is

5 plekken waar het in februari heerlijk warm is

In februari kan het weer in Nederland nog flink koud zijn. Na die lange wintermaanden zijn wij wel een beetje klaar met die lage temperaturen. Het liefst vertrekken we met de noorderzon naar een ver, warm tropisch oord.

Wat is er nou fijner dan te ontsnappen aan de regen- en hagelbuien en de zonnenstralen op je huid te voelen gloeien? Om dat gevoel te ervaren, moet je naar één van deze 5 plekken gaan, want daar is het in februari al heerlijk warm.

1. Valencia

Op Barcelona en Madrid na, behoort Valencia tot de grootste steden van Spanje Het is een erg populaire vakantiebestemming. De stad ligt aan de Middellandse Zee, wat zorgt voor een mediteraan klimaat. Dit betekent dat de zomers warm zijn en de winters zacht. In Valencia is het nooit écht koud, want er heerst altijd een fijn briesje. In mei beginnen de temperaturen echt te stijgen. Daarom is februari de perfecte maand om de koude Nederlandse winter te ontsnappen en te genieten van een aangenaam klimaat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Maria Brc (@maria_brco) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Holiday NInja (@theholidayninja) op

2. Kaapverdische eilanden

De Kaapverdische eilanden liggen in de Noord Atlantische Oceaan ten westen van Afrika. Dit betekent dat het er erg droog en warm is. Het voldoet niet aan de woenstijnklimaatcriteria, maar het komt aardig in de buurt. Gegarandeerd dus dat jij in februari in je bikini of badpak op het strand in de zon kan liggen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Living on the Beach (@livingonthebeach.be) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kirsty Meredith Photography (@kirstymeredith_photography) op

3. Lanzarote

Lanzarote is één van de Canarische eilanden. Ze liggen net als de Kaapverdische eilanden aan het westen van Afrika in de Noord Atlantische Oceaan, maar dan noordelijker. Ga je in de zomer? Dan kan het er zelfs té warm zijn. Er waait namelijk een oostelijke wind over het eiland die afkomstig is vanuit de sahara. Hij brengt dus extreem warme lucht mee, waardoor het voelt alsof er continu een föhn aan staat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LANZAROTE | CANARY ISLANDS (@visit.lanzarote) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LANZAROTE | CANARY ISLANDS (@visit.lanzarote) op

4. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent verschillende klimaatzones. Zo zijn er hele aangename gebieden, maar ook plekken waar het flink kan vriezen. Voor een warme februari kan je het beste naar het noorden of het noordwesten van Zuid-Afrika gaan. Hier heb je prachtige stranden en kan je heerlijk vertoeven zonder regen en kou. De gemiddelde temperatuur in februari is hier namelijk 29 graden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bobo (@gypsy_tart) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door South African Tourism (@meetsouthafrica) op

5. Marrakech

Marrakech wordt één van de vier koningsteden van Marokko genoemd. De stad heeft een landklimaat wat betekent dat het de temperaturen erg hoog op kunnen lopen in de zomer. De rest van het jaar is het klimaat constant en aangenaam. In februari is de gemiddelde temperatuur ongeveer 20 graden dus dat is perfect voor als je ons koude kikkerlandje tijdelijk wilt verlaten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NOMⴷD + JULES Travel (@nomadandjules) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ron (@ron_dob) op

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top