Travel

Wauw! Deze AirBnB in Rome is perfect voor een romantisch weekendje weg

Wauw! Deze AirBnB in Rome is perfect voor een romantisch weekendje weg

Voor een romantisch weekendje weg is Italië, en dan met name Rome, sowieso heel geschikt. Stel je voor hoe jullie samen op een Vespa rijden of spaghetti eten zoals Lady en de Vagebond. Heb je wel zin in een Italiaanse stedentrip met je lover en zoeken jullie nog een slaapplek? Stop met zoeken: hier heb je de perfecte AirBnB, die zeker op jullie travel bucketlist moet.

Slapen met uitzicht op Trevi fontein

De stad Rome heeft veel hotspots die je gezien moet hebben. Het scheelt dan ook dat alles op loopafstand is van elkaar. Hier halen jullie de 10.000 stappen met gemak! Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Rome is natuurlijk het Colosseum, en vergeet ook niet de Trevi fontein. Je kunt een wandelroute uitstippelen langs deze plekken, maar wat als je naast de Trevi fontein kan slapen? Het klinkt onmogelijk en makkelijk is het niet, want het kost je wel wat. Al is dit wel een once in a lifetime ervaring, die jij en je lief nooit zullen vergeten.

AirBnB naast Trevi fontein

Soms slaap je in hotels met uitzicht op een lege muur of saaie parkeerplaats, maar iemand op TikTok had een veel indrukwekkender uitzicht. Op de video schrijft ze: “Ik huilde toen ik gisteren het uitzicht zag vanuit mijn AirBnB in Rome.” Vervolgens showt ze het prachtige uitzicht over de Trevi fontein. Wow! Zoals verwacht is de AirBnB waar zij sliep niet goedkoop. Al heb je nog even tijd om te sparen, want waarschijnlijk kun je hier pas in november terecht. Schrik niet: het kost jullie wel iets meer dan duizend euro per nacht (twee personen). Je krijgt er dan wel een enorm luxe appartement voor terug, waar je u tegen zegt.

@daniluvssports Im ruined now no view will top this #rome #trevifountain #airbnb #airbnbviews #romestays ♬ glimpse of us x la la land - sam

Nu horen we je denken: heb je niet enorm veel last van de toeristen? Dat klinkt namelijk niet erg romantisch. Nou, volgens de TikTokker viel dat mee. In een reactie schrijft ze: “Overdag had ik het gevoel dat ik naast een openbaar zwembad lag met al dat gefluit.” Anderen schrijven dat het vooral overdag druk is, maar niet als jullie ’s avonds lekker relaxen in het luxe appartement. Boeken kan via de site van AirBnB.

Betaalbaar slapen in Rome

Mocht de koninklijke AirBnB toch iets té veel boven je budget zitten, dan bestaat er nog een iets goedkopere optie. Weet wel dat de locatie midden in Rome is en vlak naast een toeristische hotspot. Echt goedkoop zal het dus nooit worden. In deze AirBnB van Mica moet je overigens verplicht twee nachten verblijven, maar dan wel voor ‘slechts’ 717 euro (twee personen). Het appartement is misschien iets minder luxe, maar nog steeds voel je je zoals Hilary Duff in The Lizzie McGuire Movie.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top