Travel

Wauw! Deze sprookjesachtige dorpjes in Frankrijk wil je bezoeken

Wauw! Deze sprookjesachtige dorpjes in Frankrijk wil je bezoeken

In Frankrijk vind je veel mooie, romantische plekken. Je kunt naar de lavendelvelden in de Provence of het sprookjesachtige Parijs. Al heb je in Frankrijk ook twee dorpjes, die letterlijk uit een sprookje lijken te komen. Of eigenlijk komen ze écht uit een sprookje.

Inspiratie voor Belle en het Beest

Iedereen heeft vast al eens de Disneyfilm Belle en het Beest gezien. In deze film woont hoofdpersonage Belle in een heel schattig, klein dorpje. Blijkbaar bestaat dit dorp gewoon echt. Of nou ja, het is geïnspireerd op twee dorpjes in Frankrijk: Riquewihr en Ribeauvillé. Als je fan bent van Disney, Belle en het Beest en/of sprookjes in het algemeen, dan moeten deze twee dorpen zeker op jouw travel bucketlist!

Riquewihr

Het dorpje Riquewihr in Frankrijk is een heel duidelijke inspiratiebron voor Belle en het Beest. Het ligt op 45 minuten rijden van vliegveld Strasbourg. Kijk eens naar de gekleurde huisjes, de straten met cobblestones en de toren die erbovenuit steekt. Je ziet gewoon Belle, met haar handen vol boeken, wandelen door dit dorpje. Natuurlijk op weg naar de bibliotheek, waar jij ook heen kan! In dit dorpje heb je de Riquewihr Library, die er vast veel van weg heeft. Ook de Brocante Collections winkel (2 Rue Latérale) mag je niet vergeten tijdens de reis. Wie weet vind je er nog een leuke klok!

Ribeauvillé

Het tweede, iets grotere dorpje Ribeauvillé in Frankrijk was ook inspiratie voor de Disneyfilm. Dit dorp ligt op tien minuten rijden van Riquewihr en heeft onder andere een bar, waar je zo Gaston zou kunnen tegenkomen. Wistub Zum Pifferhus heeft een interieur vol hout, waar je onder andere steaks kunt eten. De perfecte plek voor Gaston en zijn maten om plannetjes te smeden, hoe ze het Beest kunnen aanvallen. ("It's over, Beast! Belle is mine!")

Slapen in een kasteel

Als je helemaal zin hebt gekregen in een reisje naar deze dorpjes, boek dan je overnachting in een kasteel. Wel zo toepasselijk! Slaap bijvoorbeeld in Château d’Isenbourg, dat ongeveer dertig minuten rijden is vanaf Riquewihr. Je kunt trouwens ook alleen een kasteel bezoeken. Château du Haut-Koenigsbourg zit op twintig minuten rijden van Ribeauvillé en is dagelijks open voor bezoekers.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top