Fashion

8 dingen die je niet wist over de iconische jurk van Belle in Beauty and the Beast

Vandaag is het zover en verschijnt dan eindelijk de langverwachte live action versie van Beauty and the Beast op het witte doek. Het internet is in de ban van het verhaal, het beest, de schone Belle en natuurlijk van de iconische gele jurk.

Emma Watson schittert als Belle in het befaamde Disney-verhaal. De meest geprezen outfit uit de film is toch wel de jurk die Belle draagt tijdens de dansscène met het beest. Ook wij zijn geobsedeerd door haar prachtige japon en hebben daarom een aantal feitjes over het gewaad voor je op een rijtje gezet.  

1. De rol van de jurk in het verhaal is uiterst belangrijk. Zo belangrijk zelfs dat het de makers maandenlang duurde, voordat ze het eens waren over de materiaalkeuze, de juiste kleur geel en met hoeveel kristallen ze de jurk wilden bezetten.

2. Kostuumdesigner Jacqueline Durran had de eer om de jurk te ontwerpen. 

3. Ook de vijfjarige dochter van Dan Stevens hielp met het ontwerpen van de jurk. Willow hoorde haar vader en Emma praten over de jurk en haastte zich vervolgens naar een andere kamer met potloten en papier waar ze binnen een half uur vijf verschillende jurken schetste. 

4. Het duurde de makers maar liefst 12.000 uur om de jurk te creëeren. 

5. De jurk is gemaakt van verschillende soorten geel satijn. Er is maar liefst 55 meter aan satijn organza gebruikt om de perfecte japon voor Belle te maken. 

6. Er was meer dan 914 meter aan draad nodig om de jurk te maken. 

7. Welgeteld zijn er 2160 Swarovski kristallen gebruikt om de jurk te bezetten. 

8. Er zijn meerdere versies van de jurk gemaakt. 

 

Give love a twirl. 💛@EmmaWatson is Belle in #BeautyAndTheBeast, now playing.

Een bericht gedeeld door Disney (@disney) op

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top