Fashion

Zo maak je jouw garderobe lenteproof

Zo maak je jouw garderobe lenteproof

De lente is officieel begonnen. Het is dus tijd om onze lente garderobe te gaan dragen. Maar hoe maak je eigenlijk de overgang van winter naar lente? Dit is hoe je jouw garderobe lenteproof maakt.

Leg niet gelijk al je winterkleding weg

In de lente willen we het liefst gelijk overstappen op fleurige en luchtige items. Maar helaas wonen we in Nederland, dus weten we nooit zeker of dit kan. Leg dus niet gelijk al je winterkleding achterin je kast of in de opslag. De kans bestaat namelijk dat je je dikke truien nog nodig gaat hebben. Zoek items uit die alsnog op een leuke manier kunt stylen voor de lente, zodat het niet voelt alsof je blijft hangen in de lente. Ga bijvoorbeeld voor vesten en items met vrolijke kleuren.

Zoek je huidige lente garderobe uit

Oké, de winteritems zijn nu geregeld. Nu is het tijd om even een goede blik te werpen op je huidige lente garderobe. Zie het uitzoeken van je kast als een onderdeel van je lenteschoonmaak. Check of alle items nog passen en of je ze nog steeds leuk vindt. Is het antwoord op een van deze vragen nee, verkoop ze dan of geef ze weg aan iemand anders.

Vul je garderobe aan met trendy items

Als je je kast hebt uitgezocht is er een kans dat er nu wat gaten in je garderobe zijn gekomen. Je mist een paar specifieke items die je eigenlijk wel nodig hebt. Deze kun je dan nu aanschaffen. Dit kun je natuurlijk doen door te gaan shoppen, een beetje retailtherapy is altijd leuk. Maar als je wat minder geld wil besteden kun je ook kijken of je de items tweedehands kunt vinden. Daag jezelf ook uit om te werken met wat je hebt. Maak eens nieuwe combinaties of probeer een item dat je weinig draagt wat vaker te stylen. Op deze manier kom je er misschien wel achter dat je helemaal geen nieuwe kleding nodig hebt.

Zorg ervoor dat je gemakkelijk laagjes kunt dragen

Voor een lente garderobe zijn laagjes onmisbaar. Het weer in Nederland kan namelijk nog weleens tegenvallen. Combineer je favoriete topjes bijvoorbeeld met een schattig vestje. Of investeer in leuke panty's om alsnog je favoriete rokjes en jurkjes te kunnen dragen. Ga bijvoorbeeld voor een panty met een printje of eentje met een uniek kleurtje. Zo maak je je outfits extra uniek en vrolijk voor deze (hopelijk) zonnige tijd van het jaar! En een lente garderobe is natuurlijk ook niet compleet zonder een goede tussenjas. Ga bijvoorbeeld voor een spijkerjas of een dunne trenchcoat.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top