Travel

Dit is waar je heen moet gaan als je op Mykonos bent

Dit is waar je heen moet gaan als je op Mykonos bent

Het 'Griekse Ibiza', zo wordt dit eiland ook wel genoemd. Deze Griekse parel heeft zoveel te bieden. Van prachtige strandjes met azuurblauw water tot de meest geweldige feestjes. Het eiland wordt ookwel een 'party eiland' genoemd, maar wij vinden dat dit eiland meer is dan dat. 

Wat Mykonos verder heel speciaal maakt, is de hoofdstad. Een prachtig en bruisend stadje met Griekse witte huisjes, smalle steegjes gevuld met allerlei soorten winkels en restaurants. Wij geven je graag wat tips, over waar je moet zijn geweest als je Mykonos bezoekt. 

De strandjes 

Als jij dol bent op een strandvakantie, dan is Mykonos wat ons betreft een echte aanrader! Het eiland heeft een oppervlakte van 85 vierkante meter. Dit is niet groot voor een eiland. Je kan daarom binnen een dag zo het hele eiland rondtouren. Het is natuurlijk het fijnst om echt de tijd te nemen en elk strandje op je gemak te bezoeken maar je hopt dus zo van het ene strandje naar het andere. Op het eiland is het gebruikelijk om zowel een scooter als een auto te huren. Het ene strandje is rustiger dan het andere. Het hangt dus echt van jouw mood af.

Heb jij zin in een feestje? Bezoek dan het strand genaamd Paradise Beach. Hier bevindt zich de welbekende 'Paradise Beach Club', waar vanaf het einde van de middag elke dag een feestje wordt gehouden met bekende dj's. Het leuke is dat op deze feestjes mensen vanuit de hele wereld komen, om hier samen uit hun dak te gaan. Verder is Paraga Beach een geweldig strand om zowel te relaxen als te feesten. Dit strand ligt 6 kilometer van Mykonos-stad. Wel moet je even goed kijken op welke plek jij je strandbedje uitzoekt, want de prijzen kunnen van 10,- per bedje oplopen tot 100,- per bedje.  

De beachclub Kalua is een geweldige plek om een drankje te doen. Er is namelijk elke namiddag live muziek. Houd wel rekeing met de prijzen! Heb jij meer zin om even lekker te relaxen? Bezoek dan Elia beach, dit strand ligt 12 kilometer van Mykonos-stad. Dit is een prachtig zandstrand, waar je heerlijk kan uitrusten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Paradise Beach Club Mykonos (@paradisemykonos) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Y i L N A 🌿 (@yil_na) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kalua Mykonos (@kaluamykonos) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kalua Mykonos (@kaluamykonos) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kalua Mykonos (@kaluamykonos) op

Als laatste het mooie, rustige Elia Beach!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mykonos Secrets (@mykonos.secrets) op

Mykonos-stad

Een adembenemend mooi stadje dat gekenmerkt wordt door de witte huisjes en blauwgekleurde balkons. De straatjes zijn erg smal en hebben veel schattige boetiekjes. Zelfs in die smalle straatjes bevinden zich de leukste restaurantjes. Wisten jullie dat elke ochtend vroeg de straten in het centrum worden gedweild? Ja, je hoort het goed. Zo schoon heb je waarschijnlijk een straat nog nooit gezien.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Catarina Mello | TRAVEL | SF (@professionaltraveler) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visit Mykonos 🇬🇷 (@visit.mykonos) op

Een favo restaurantje in Mykonos Town is zeker het restaurant Mediterraneo. Je hebt er heel veel keuze. Van Italiaans, Europees, Napolitaans tot sushi en verschillende soorten visgerechten. Ook de verschillende soorten Italiaanse wijnen zijn geweldig. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mediterraneo Mykonos (@mykonosmediterraneo) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mediterraneo Mykonos (@mykonosmediterraneo) op

Waar je verder erg lekker kan eten, is Remezzo. Hier zijn ze gespecialiseerd in vis en zeevrucht gerechten. Je hebt een prachtig uitzicht op de haven van Mykonos. Geweldig!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Remezzo Mykonos (@remezzomykonos) op

Windmolens 

Een bezienswaardigheid die veel bezocht wordt, zijn de bekende windmolens aan het water. Ook heb je hier een prachtig uitzicht op zee. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sandy (@sandytravellandscapes) op

180 Sunset Bar

Deze 180 graden bar is niet te missen als je in Mykonos bent! Zittend op een fancy zitzak met een wijntje of een cocktail in je hand terwijl er live muziek wordt gespeeld, kijk je uit op heel Mykonos. Ook kan je genieten van de prachtige zonsondergang. Je moet wel entree betalen, maar dit is het zeker waard!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door M A R C E L A (@marcelagomide) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 180° sunset bar Mykonos (@180mykonos) op

Klein Venetië

Klein Venetië is een prachtige havenbuurt in Mykonos-stad. Je kan dit zowel overdag als s'avonds bezoeken. Het ligt direct aan zee en je hebt er de leukste restaurantjes en cafeetjes. Vooral in de avond is het er ontzettend gezellig!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door icelolly.com (@icelollyholiday) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VERANDA | Little Venice Bar (@veranda_bar_mykonos) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top