Travel

5 x vintage winkels in Parijs om nu op je reislijstje te zetten

5 x vintage winkels in Parijs om nu op je reislijstje te zetten

Een tripje naar Parijs maken is altijd een goed idee. Niet alleen vanwege de heerlijke sfeer in de stad van de liefde, de prachtige huizen en de macarons - ook vanwege de prachtige winkels. Waan je even een echte Parisienne en zet deze fijne adresjes op je lijstje. Dit zijn namelijk 5 vintage winkels in Parijs waar je zeker naartoe wilt.

Vintage winkels in Parijs #1 - Thanx God, I'm A V.I.P.

We beginnen dit lijstje met de vintage winkel in Parijs met misschien wel de beste naam: Thanx God, I'm A V.I.P. In Thanx God vind je heel veel kleurrijke kleding voor dames én ook voor kinderen. Op het Instagram account van de winkel laten ze je de nieuwste aanwinsten regelmatig zien, dus voor wie binnenkort naar Parijs gaat is dit zeker een aanrader om te volgen. Ook hebben ze wat fijne retro interieurspulletjes voor in huis, denk beeldjes, vazen en potten voor in de keuken. Lekker afwisselend, dus!

📍 Waar? 12 Rue de Lancry

Vintage winkels in Parijs #2 - BRUT Vintage Archives

Een winkel die je ook hoog op je lijstje wilt zetten is BRUT. Als je ergens goede en vintage merkkleding kunt vinden, dan is het hier wel. De winkel heeft vooral ook veel mannenkleding, dus ga je een weekendje naar Parijs met je vriend? Dan kun je hier prima samen shoppen. Voor jezelf kun je er namelijk ook goed terecht voor fijne jasjes van Ralph Lauren, vintage Levi's en nog veel meer.

📍 Waar? 3 Rue Réaumur

Vintage winkels in Parijs #3 - Chinemachine

Op twee locaties in Parijs kun je de winkel Chinemachine vinden. Met een Instagram vol kiekjes met geweldige kledingstukken in de Parijse straten, kun je bijna niet anders dan deze winkel op je lijstje zetten. Van flowy roze jurken tot lila tassen en on trend accessoires. Hier wil je heen.

📍 Waar?100 Rue des Martyrs & 10 Rue des Petites Écuries

Vintage winkels in Parijs #4 - RoseMarket Vintage

Van items van Céline tot Gucci. Bij deze vintage winkel in Parijs vind je veel designerkleding. Allemaal zorgvuldig geselecteerd en in de rekken gehangen, waardoor je in no-time fijne items kunt vinden. We like.

📍 Waar? 19 Rue Milton

Vintage winkels in Parijs #5 - Come on, Eileen

Een winkel die tussen betaalbare items en designerkleding in zit is Come on, Eileen. Je vindt er mooie basics voor een goede prijs en de rekken hangen vol riemen, hoeden en andere heerlijke accessoires. Naast de betaalbare items vind je er ook stukken van bijvoorbeeld Chanel en Dior. En, handig om te weten: er zijn zowel items voor vrouwen als voor mannen en kinderen.

📍 Waar? 40 Rue de Rivoli

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top