Travel

5 x leuke city trips om met je vriendinnen te doen

5 x leuke city trips om met je vriendinnen te doen

Heb je de grote steden als Parijs, Londen en Rome al gezien? Kies dan een keer voor een andere stad! Er zijn namelijk nog veel meer leuke steden waar je misschien nog helemaal niet geweest bent, die niet een hoofdstad zijn. Het is natuurlijk super leuk om een keer een hele nieuwe stad te gaan ontdekken. 

Ben je op zoek naar een leuke, originele bestemming voor een city trip? Dan zit je hier helemaal goed! Wij hebben 5 leuke city trips om met je vriendinnen te doen voor je op een rijtje gezet. 

1. Porto - Portugal

Misschien ken je 'Porto' wel van de gelijknamige drank, deze kun je hier zeker weten voor een goed prijsje krijgen! Deze stad is namelijk één van de goedkoopste steden als het gaat om een lekker hapje of drankje. Maar ook de stad zelf mag je zeker niet missen! Zo staat deze vol met prachtige gebouwen en knusse straatjes. 

2. Valencia - Spanje

Een stad in Spanje die steeds populairder wordt, is Valenica en daar is zeker een goede reden voor. Deze stad heeft een moderne cultuur en staat vol met bijzondere bezienswaardigheden. En niet te vergeten, Valencia ligt aan de kust, dus een heerlijk dagje strand mag natuurlijk ook niet missen!

3. Krakau - Polen

Als je houdt van een geschiedenis, dan is Krakau de stad om heen te gaan! De stad - gevestigd in het zuiden van Polen - heeft een heftige, maar belangrijke geschiedenis achter de rug. En dit is nog steeds volop terug te zien. Bezoek het mooie kasteel die zich in de stad bevindt, of één van de andere prachtige gebouwen. 

4. Napels - Italië

Napels is een prachtige stad gelegen in het zuiden van Italië. Maak een wandeling door de mooie Italiaanse straatjes en bezoek het historische centrum. En voor de eetliefhebbers onder ons; hier vind je de beste pizzeria's en de lekkerste ijsjes, het blijft natuurlijk Italië! 

5. Praag – Tsjechië

Deze stad is wel een hoofdstad, maar zeker de moeite waard om te bezoeken! Praag wordt ook wel de gouden stad van Tsjechië genoemd. Maak een wandeling over de gotische Karelsbrug die over de rivier loopt of bezoek de Praagse burcht, de grootste ter wereld. Ook hier kun je prachtige architectuur spotten!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top