Travel

Deze onontdekte plekjes in Londen zijn de moeite waard

Deze onontdekte plekjes in Londen zijn de moeite waard

Londen is zo groot, dat je onmogelijk alles al hebt gezien. Ja, de Big Ben, Tower Bridge en London Eye wel natuurlijk, zoals miljoenen andere mensen, maar er is zoveel meer! Zelfs de meest populaire steden hebben verborgen parels. Wedden dat je deze plekken in Londen nog niet hebt gezien?

#1 - Strand Station

Strand Station, ook wel bekend als Aldwych Station, is een zogenoemd ghost station. Het metrostation wordt namelijk al heel lang niet meer gebruikt, maar de ingang bestaat nog steeds. Ook doen ze wel af en toe tours door het ondergrondse metrostation. Daarvoor is het zeker de moeite waard om even de website van het London Transport Museum te checken. Wanneer krijg je nou de kans om te wandelen door een verlaten metrostation?

#2 - Kleinste politiebureau van het Verenigd Koninkrijk

Als je hier langsloopt, denk je waarschijnlijk nergens aan. Al kun je je ook afvragen: waarom zit er een deur in de pilaar? Is het een stadstoilet? Nou, nee, wildplassen bij deze pilaar lijkt ons geen goed idee. Dit was namelijk vroeger het kleinste politiebureau van het Verenigd Koninkrijk. En die staat gewoon in het centrum van Londen op Trafalgar Square. In dit kleine politiebureautje hielden de agenten demonstranten in de gaten. Tegenwoordig wordt het niet meer gebruikt. Of nou ja, wel als object voor op je Insta foto’s.

#3 - Verborgen neuzen en oren in Londen

Ben je met een vriend(in) op stedentrip naar Londen? Doe dan eens iets grappigs en ga op zoek naar de verborgen neuzen en oren van Londen. Eh, wát? Kunstenaars Rick Buckley en Tim Fishlock verstopten kunstneuzen en -oren door heel Londen, waarbij je echt even goed moet kijken. Tim is de ontwerper van de zeven oren, die je vindt in de Floral Street in Covent Garden. De neuzen van Rick (niet letterlijk van hem natuurlijk) vind je in de wijk Soho. Good luck!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door n0cta (@n0cta)

#4 - Chislehurst Caves

Oké, de Chislehurst Caves is wel wat verder weg van het centrum van Londen. Toch is het de moeite waard om een tripje te maken naar deze plek. Grotten zijn altijd indrukwekkend om te zien. Al is deze grot wel een tikkeltje specialer. Vroeger was het namelijk ook een plek, waar artiesten optredens gaven. Onder andere The Rolling Stones en David Bowie hebben hier gestaan. Wow!

#5 - Isabella Plantation

Als je dol bent op de natuur en met name bloemen dan moet je naar de Isabella Plantation in Richmond Park. En ja, ook dit is gewoon in Londen! Het is een grote stad, hè? Dit mooie park is de ideale plek voor een wandeling met je lover. Het park staat vooral bekend om de vele rododendrons, die eind april en begin mei op z’n mooist staan. Ook kun je naar het uitkijkpunt bij King Henry’s Mound.

#6 - Queen Elizabeth Roof Garden

Heb je even zin in een hapje en drankje? Ga dan naar deze toffe rooftop bar in Londen. De Queen Elizabeth Roof Garden zit vlakbij de London Eye. De perfecte plek om te chillen als het plotseling heel druk is bij de London Eye, terwijl jullie niets gereserveerd hebben. Dan maar een drankje met uitzicht op het iconische reuzenrad!

#7 - ‘Huisnummer 10’

In Londen is ‘huisnummer 10’ aan Downing Street een van de bekendste woningen. Dit is namelijk het huis van de premier van het Verenigd Koninkrijk. Een toffe voordeur waar je stiekem wel een foto bij wilt maken. Alleen is de échte voordeur niet toegankelijk helaas. Gelukkig bestaat er een fake ‘huisnummer 10’ in de Adam Street. Hij is nep, maar lijkt sprekend op de echte woning!

#8 - St. Dunstan in the East

Tot slot waarschijnlijk het meest verborgen pareltje van Londen: St. Dunstan in the East. Deze plek ligt tussen de populaire toeristische attracties Tower of London en London Bridge in, maar grote kans dat je het alsnog niet kende. Dat terwijl het echt een prachtig, instagrammable parkje is. Het is daarnaast de tuin van een oude kerk, die ooit verwoest is door een grote brand en een Duitse bom tijdens de tweede wereldoorlog. Je ziet nog steeds overblijfselen uit deze tijd.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top