Travel

Met deze tips ga je een stuk geruster op reis

Met deze tips ga je een stuk geruster op reis

Heb jij een tripje op de planning staan? Dan wil je natuurlijk zo voorbereid mogelijk op reis gaan zonder enige zorgen. We vergeten vaak dingen en komen daarmee in ongewilde situaties terecht. Dit terwijl vakantie juíst de plek is voor ontspanning en ontspanning only.

Het gebeurt ons allemaal wel eens: je denkt dat je alles hebt en wanneer je op je hotelkamer aankomt, ben je weer eens wat vergeten. Dit kan iets heel belangrijks zijn maar ook natuurlijk een minder belangrijk iets. Hoe dan ook; dit zorgt vaak voor irritaties. Iedereen wilt zo gerust mogelijk op reis en daarvoor kun je van te voren aan een paar dingen denken, die je reis iets gemakkelijker maken. It's time to relax.

Geldigheid

Je paspoort is het belangrijkste document van je hele reis. Daarom is het cruciaal dat deze nog goed geldig is. In sommige landen is het zelfs nodig om een paspoort te hebben waarbij deze sowieso nog zes maanden geldig is. Houd hier dus rekening mee! Ook is een kopie van je documenten erg handig, je weet nooit in welke situaties je terecht komt.

Medicijnen

Je weet nooit wat er gebeurt op reis. Je kunt door het temperatuurverschil misschien wel last krijgen van hoofdpijn of andere dingen. Hiervoor is het altijd fijn om voor de zekerheid paracetamol of ibuprofen mee te nemen. Dit kan nooit kwaad. Mocht je medicijnen hebben voorgeschreven gekregen, vergeet deze dan natuurlijk ook niet. 

Laders

Het klinkt zo voor de hand liggend, maar veel mensen vergeten allerlei soorten laders en stekkers op reis. Wanneer jij je laptop of telefoon meeneemt, wat de meesten van ons doen, dan wil je wel dat deze werken. 

Reis apps

Ga je naar een plek waar je nog nooit bent geweest? Dan is het vanzelfsprekend dat je nog moet uitzoeken waar alles is en welke hotstops het beste bij jou passen. Hiervoor zijn handige reis apps vaak erg fijn en kunnen deze je helpen alles goed en gemakkelijk te vinden, zonder al te veel moeite. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn) op

Huis gerust achterlaten 

Als je op vakantie gaat is het natuurlijk een fijn gevoel dat je alles goed achterlaat. Je wilt het liefst dat je planten blijven leven en je post goed aankomt. Zorg er daarom voor dat je iemand hebt die op je huis past en in de tussentijd een paar keer checkt, zodat je hier geen zorgen over hebt. Zo laat jij je spullen met een gerust hart achter.

De taal 

Naar welk land je ook gaat; het is belangrijk om van te voren de basis van de taal te kennen. Al zijn het woorden als 'hallo', 'weet u de weg?' of 'tot ziens'. Dit kan je erg op weg helpen als je ergens niet bekend bent. Ook al zijn dit maar een paar woorden, je komt er een stuk mee verder.

Inentingen

Als je buiten Europa reist, is het soms nodig om jezelf te laten inenten. Dit is om ziektes te voorkomen, die er in het land zijn. Wil je weten welke inentingen je nodig hebt? Dit kun je gemakkelijk zien op de site van het RIVM. Zo ga je een stuk veiliger op reis. 

Goed gezelschap

Een soloreis maken is natuurlijk ontzettend leuk maar wanneer jij ervoor kiest om met iemand anders te reizen, is het fijn als je deze persoon al goed kent. Op reis gaan met iemand die totaal verschillende dingen wilt ondernemen of iemand die je nog niet al te goed kent, kan voor irritaties zorgen die je liever niet wilt ervaren tijdens je vakantie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anna Rosa Vitiello (@annarvitiello) op

Weeg je koffer 

Wanneer je met het vliegtuig reist, kies je de zwaarte van je koffer van te voren uit. Het is natuurlijk de bedoeling dat jij je hieraan houdt. Wanneer jij je koffer laat wegen op het vliegveld en deze te zwaar is, kan dit voor hoge kosten zorgen. Weeg deze dus eerst thuis, zodat jij zeker weet dat het gewicht goed is! 

Research

Mocht je naar een onbekende plek gaan dan weet je vaak nog niet wat er allemaal precies te doen is. Als je van verrassingen houdt, dan is het natuurlijk leuk om de buurt te verkennen terwijl je er bent. Wil je toch wat geplander op reis gaan? Zoek dan voordat je weggaat naar bekende hotspots of andere plekken van het land. Hier zie je de reviews van mensen, de sfeer en kan je aan de hand daarvan bepalen of je er naartoe wilt. Hierdoor weet je zeker dat je alles uit je vakantie haalt. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top