Travel

De reistrends van 2023

De reistrends van 2023

Nederlanders gaan graag op vakantie. Europa blijft verreweg de favoriet, maar ook Amerika en Azië maken een comeback. Er werd verwacht dat het reizen wat af zou nemen door de enorme stijging in levenskosten. De reislust lijkt echter niet verminderd. Nu reizen weer mogelijk is na twee jaar wil iedereen weer op pad. Heel veel industrieën hebben geprofiteerd van de pandemie zoals de online mogelijkheden van Casino NL, maar reisbureaus en het toerisme hebben een flinke klap gehad. Tijd om hier verandering in te brengen. Dit zijn de reistrends van 2023 onder Nederlanders. 

Europa is en blijft favoriet 

Het is natuurlijk ook wel heel makkelijk. Europa is volledig met de auto bereikbaar, maar ook de vluchten zijn goed te doen. De prijzen vallen in vergelijking met reizen naar Amerika en Azië mee. In combinatie met het fijne Europese weer kiezen de Nederlanders weer volop voor Europa. 

Verrassend genoeg is het niet Zuid-Europa dat op de meeste interesse kan rekenen. Juist Noorwegen, Zweden en IJsland staan bovenaan het verlanglijstje. Scandinavië is een prachtig deel van Europa met woeste natuur.  

Sommige reizigers durven wat verder op stap te gaan. Nieuw-Zeeland heeft een aantal maanden geleden de deuren weer volledig geopend en daar lijken de Nederlanders wel interesse in te hebben. Ook Canada, Costa Rica en Mexico staan hoog op het lijstje. 

Binnenlandse vakantie

Naar het buitenland gaan zit er niet voor iedereen in. Zoals we eerder al zeiden zijn de kosten erg gestegen. Vakantie in Nederland kan ook leuk zijn. Vooral Limburg is een topbestemming. Maar liefst 36% van de Nederlanders die op vakantie gaat in eigen land wil het liefst naar Limburg. Zeeland, Friesland en de Waddeneilanden kunnen ook op lichte interesse rekenen.

Het is niet makkelijk om een vakantiebestemming te kiezen. De doorslaggevende factor in het maken van een keus is de nabijheid van natuur. Het weer moet goed zijn en de natuur dichtbij. Weken in een stad verblijven geeft reizigers niet de ontspannende ervaring waar ze naar op zoek zijn. 

Uit onderzoek blijkt dat 25% van de Nederlanders drieduizend tot zesduizend euro per persoon aan reizen uit willen geven in 2023. Slechtst 8% van de reizigers is bereid om meer dan zesduizend euro uit te geven. 

Goedkoopste vakantielanden in Europa

Als je dan toch echt even weg wilt uit Nederland dan zijn er natuurlijk een aantal vakantielanden die goedkoper zijn dan andere. Een vakantie wordt leuk door alle excursies, activiteiten en restaurants die je kan bezoeker. Hoe goedkoper de reis zelf, des te meer geld blijft er over voor de activiteiten. Dit zijn de 3 goedkoopste vakantielanden in Europa:

  •  Tsjechië: een populair vakantieland met prachtige natuur. De reis en dagelijkse kosten in Tsjechië liggen een stuk lager. Praag heeft bijvoorbeeld goedkope restaurants, waar je ook nog eens lekker kan eten. 

  • Griekenland: het prachtige land met een adembenemende kustlijn en mooie eilanden is zeer betaalbaar. Bezoek de witte dorpen en leef je uit met het heerlijke eten. 

  •  Portugal: misschien een verrassing, maar Portugal is een van de goedkopere Zuid-Europese landen. Genoeg strandjes, rotsformaties en steden om je te vermaken. 

Deel dit artikel
Back to top