Travel

Fan van Emily in Paris? Deze 11 filmlocaties moet jij bezoeken

Fan van Emily in Paris? Deze 11 filmlocaties moet jij bezoeken

Dat Emily in Paris zo’n populaire serie is, komt vast niet alleen door de leuke personages en verhaallijnen. Het helpt natuurlijk ook mee, dat alles zich afspeelt in het romantische Parijs. En jij als fan kan de filmlocaties gewoon bezoeken! Zet je baret maar op en plan snel een reis naar Paris.

#1 Place de L’Estrapade

Natuurlijk moet je als eerst naar Emily’s appartementencomplex. Emily woont in een zogenoemde chambre de bonne. Haar appartementje met mooie, klassieke uitstraling zit nog net in het Quartier Latin (Latijnse wijk). Als je met het OV gaat, moet je uitstappen bij metrostation MaubertMutualité (lijn 10). Dat zit om de hoek!

Adres: 1 place de l’estrapade, 75005 Paris

#2 Pont Alexandre III

In de serie komen verschillende bruggen voorbij, maar dit is waarschijnlijk de mooiste. Op de Pont Alexandre III filmden Emily en haar collega’s een commercial voor het parfummerk De l’Heure. Remember het naakte model dat over de brug wandelde? “She’s not naked, she’s wearing the perfume.” Deze brug is zeker de moeite waard, want hier heb je ook goed zicht op de Eiffeltoren.

Adres: Pont Alexandre III, 75008 Paris

#3 Pont des Arts / Pont Neuf

De andere twee bekende bruggen uit Emily in Paris zijn de Pont des Arts en Pont Neuf. De eerstgenoemde was overigens al heel beroemd, voordat Emily eroverheen wandelde. Dit is namelijk de brug waar vroeger altijd gigantisch veel liefdesslotjes hingen. De Pont Neuf kun je herkennen uit de cliffhanger van seizoen twee.

Adres: Pont des Arts, 75006 Paris / Pont Neuf, 75001 Paris

#4 Place de Valois

Nog een filmlocatie die je zeker moet bezoeken als Emily in Paris-fan is Place de Valois. Deze plek komt waarschijnlijk het meest voorbij. Dit is namelijk Emily’s werkplek, het marketingbureau Savoir waar ze werkt. Savoir bestaat helaas niet echt, maar je kunt je wel even wanen als Emily. Vergeet niet een pain au chocolat (chocoladebroodje) te kopen!

Adres: Place de Valois, 75001 Paris

#5 Café de l’Homme

Als je een restaurantje zoekt met een waanzinnig uitzicht op de Eiffeltoren, moet je naar Café de l’Homme. Ook dit is een filmlocatie uit Emily in Paris. Hier ontmoette Emily voor het eerst Antoine op een feestje.

Adres: 17 place du Trocadero, 75116 Paris

#6 L’Atelier des Lumières

Wanneer je in Parijs bent met je crush, moet je zéker even langs het L’Atelier des Lumières. Dit is de plek waar Emily heen ging met Gabriel en Camille. Een heel romantisch museum dankzij de arty lichtshows. Je vindt hier ook kunstwerken van Van Gogh!

Adres: 38 rue Saint-Maur, 75011 Paris

#7 Jardin du Palais Royal

Als je aan Emily in Paris denkt, denk je natuurlijk aan Emily en haar knappe tegenspelers Gabriel en Alfie. Maar het leukste duo van de serie is toch wel Emily en Mindy! Jardin du Palais Royal is het parkje, waar de twee beste vriendinnen elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Daarnaast zong Mindy hier het liedje La Vie en Rose.

Adres: Place Colette, 75001 Paris

#8 Café de Flore

Dit café is een van de oudste cafés in Parijs. In Emily in Paris ontmoette Emily hier Thomas. Het is het perfecte café als je even alleen wilt zijn om te schrijven bijvoorbeeld. Hier kwamen vroeger namelijk veel grote schrijvers en kunstenaars. Wedden dat je binnen no time een hele tekst op papier hebt? Tenzij je continu wordt afgeleid door knappe, Franse cuties.

Adres: 172 boulevard Saint-Germain, 75006 Paris

#9 La Maison Rose

Zoek je toch een hippere lunchplek? Dan moet je naar een van de favoriete cafés van Emily en Mindy: La Maison Rose. Ze hebben in de serie op veel plekken gegeten, maar dit is de tofste. Of in ieder geval is het de meest Instagramwaardige locatie, vooral dankzij de mooie, roze muren. Bon appetit!

Adres: 2 Rue De L’abreuvoir, 75018

#10 Rue de l’Abreuvoir

Café La Maison Rose zit trouwens in de, volgens Mindy, mooiste straat van Parijs. Rue de l’Abreuvoir is inderdaad een schattig, authentiek en typisch Frans straatje. Hier wil je gezien worden!

Adres: Rue de l’Abreuvoir, 75018 Paris

#11 Terra Nera

Tot slot het hoogtepunt van je stedentrip naar Parijs: restaurant Terra Nera. Deze naam zegt je als Emily in Paris-fan waarschijnlijk niets. Maar als je het ziet, word je sowieso enthousiast. Dit is namelijk het decor van Gabriels restaurant. Wie weet kom je hier wel net zo’n knappe Fransman tegen als Gabriel (of Gabriel zelf).

Adres: 18 Rue Des Fossés Saint-Jacques, 75005 Paris

@daaniel_ Gabriel alleen niet gevonden 😩 #foryou #fyp #fy #emilyinparis @ashleyparklady ♬ Mon Soleil (from "Emily in Paris" Soundtrack) - Ashley Park
Beeld: Netflix
Deel dit artikel
Back to top