Travel

Shoppen in Londen: deze winkels moet je hebben gezien

Shoppen in Londen: deze winkels moet je hebben gezien

London city: een bruisende stad met een geweldige geschiedenis, bekende monumenten… en toffe winkels! De stad trekt jaarlijks miljoenen mensen aan. Veel van hen shoppen ook. Nu is het jouw beurt! Zet de volgende winkels maar alvast op je bucketlist.

1. Daunt Books Marylebone

Loop door een hemel van boeken: in deze boekenwinkel kun je letterlijk allerlei soorten boeken vinden! Wij zijn fan van enorme boekenwinkels. Het doet ons denken aan al die series met book stores. Koop je favo roman om vervolgens een theetje te halen.

@julsandherbooks 📍 Daunt Books 83 Marylebone High Street London W1 #dauntbooks #dauntbookshop #dauntbooksmarylebone #london #londonbookstores #londonbookstores #darkacademia #darkacademiaaesthetic #darkacademiavibes #darkacademiabooktok #booktok #booktoker #bookish #bookshopping #readersoftiktok ♬ original sound - milla 🫂

2. Twinings Tea Shop

Zei iemand “een theetje halen”? Alles wat met thee te maken heeft vind je hier. Met meer dan 300 jaar geschiedenis is dit dé oudste theewinkel in Londen! Proef de geschiedenis van Londen door één van de meer dan 500 theesoorten te drinken. Drink some tea and eat some biscuit: zo voelt het alsof je écht in Londen bent. Dit thee winkeltje is elke dag van 11:00 tot 18:00 uur open, behalve op donderdag. Op donderdag is de winkel van 11:30 tot 18:30 uur geopend.

@sali_mamutchadze For all the tea lover out there #londontiktok #secretlondon #hiddenlondon #twinings #teashop #londonspots #youmustsee #teamuseum #placestovisitinlondon ♬ Little Bitty Pretty One - Bobby Day

3. Mina’s Gems

In deze winkel stikt het van de vintage zilveren en piercingsieraden. De gems vind je ook nergens anders dan in Camden Town: een levendige en toeristische wijk in Londen waar de fashion culturen – zoals die van punkers en hiphoppers – centraal staan. Wist je dat dit winkeltje al bijna 10 jaar een van de bekendste juweliers op Camden Market is? Het is een buitengewoon winkeltje in een buitengewone wijk! Mina’s Gems is elke dag open van 12:00 tot 19:00 uur.

@london_xploring They also have a big selection of £12 pound leather jackets but couldnt film🥲 #camdentown #camdenmarket #foodtiktok #london #foodie #thingstodoinlondon #cheapfood ♬ Selfcare-demo - Bella Moulden

4. Dover Street Market

Fashionistas opgelet: high fashion vind je hier. Dit is een multi-brand retailer in – zoals de naam het al verklapt – Dover Street. Voor de laatste (voornamelijk Italiaanse) mode ben je hier aan het juiste adres. Het is te vergelijken met de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, maar hier zijn alle fashion brands verzameld in één winkel. Tip: neem genoeg geld mee, de prijzen zijn aan de hoge kant. De winkel is elke dag van 11:00 tot 19:00 uur open, met uitzondering van zondag: van 12:00 tot 18:00 uur.

@thejesscheng In love with the Gucci jacket 🥲🥲 #comeshoppingwithme #doverstreetmarket #heavenmarcjacobs ♬ As It Was - Harry Styles

5. Suck UK

Zoek je een cadeautje? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit is de leukste cadeauwinkel in Londen. Ze hebben een enorm assortiment. Dat betekent dus lekker veel keuze. Wat we echt leuk vinden, is dat alles in de winkel zelf is gemaakt. Het is bijna onmogelijk om met lege handen de winkel uit te lopen. Suck Uk is elke dag van 10:00 tot 19:00 uur open.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top