Fashion

Brugge: modeadresjes & shoptips

Vorige week ging Fashionscene op persreis naar Brugge, vanwege de lancering van de nieuwe stedengids 100% Brugge van Mo'Media. Na een photo diary van de 2-daagse trip naar de hoofdstad van West-Vlaanderen, komen hier, zoals beloofd, de modeadresjes en shoptips van Brugge.

Hoewel je het in de eerste instantie misschien niet zou verwachten, kun je ook heel goed shoppen in Brugge. Met de 100% Brugge gids in de hand ontdekten we in welke winkelstraten we moetsten zijn voor welke boetiekjes. Vanaf de Markt wandel je zo alle winkelstraten in.

Steenstraat
De Steenstraat, die overloopt op de Zuidzandstraat, is de drukste en meest populaire winkelstraat met commerciële modeketen als H&M, Zara, New Look, Hunkemöller en ICI Paris XL.

Geldmuntstraat en Noordzandstraat
In de Geldmuntstraat, die overgaat in de Noordzandstraat, vind je chique designerkleding van Dries van Noten, Ann Demeulenmeester, Christa Reniers en andere prestigieuze Belgische ontwerpers. Enkele adresjes zijn L'Héroïne, Brooklyn en Miss Beaver.

Sint-Jacobsstraat
Na massa modeketens en designerwinkels blijft er nog één over: vintage! In de Sint-Jacobsstraat én de Ezelstraat vind je tweedehandsboetiekjes en conceptstores, zoals Chez Madame Moustache, Think Twice en Leeloo.

Maar ook buiten de winkelstraten zijn er genoeg shopadresjes zoals het retro Madame Mim of de tweedehandswinkel Secondo, waar je zo een Hermès of Chanel op de kop tikt!

Meer weten? 100% Brugge ligt vanaf deze week in alle boekhandels of je bestelt hem online via de 100% Travel website!Opvallend is dat bijna alle winkels in de meest prachtige panden zitten.De Geldmuntstraat bezoek je voor de chique designerboetiekjes.Vergeet niet om tijdens het shoppen af en toe even naar de prachtige, historische gevels te kijken.De Geldmuntstraat  loopt over op de Noordzandstraat.L'Héroïne, gelegen aan de Noordzandstraat 50, is al meer dan 20 jaar een vaste waarde!Voor wie origineel wil zijn: hier vind je de tweedehandswinkeltjes en concept stores.Tweedehandswinkel Secondo is al 30 jaar een vaste waarde in Brugge. Naast handtassen van Chanel, Prada, Hermès of Louis Vuitton vind je er ook schoenen en kleding van topmerken.Secondo vind je op Mallebergplaats 3 in centrum oost.Bij Madame Mim, gelegen aan Hoogstraat 29, vind je retrohandtassen- en kleding, prullaria en brocante voor zachte prijsjes. Muziek uit de jaren '40 maakt het nostalgische plaatje compleet.


Wil je de 100% Brugge gids direct online bestellen? Dat kan via de 100% Travel website!

Deel dit artikel
Back to top