Fashion

8 x fouten die je maakt tijdens het shoppen

8 x fouten die je maakt tijdens het shoppen

Veel vrouwen shoppen al jarenlang op dezelfde manier en maken dus ook al jaar na jaar dezelfde fouten. Altijd dezelfde maat kopen, de herenafdeling overslaan en denken dat roze en rood vloeken. Gedachten van jaren geleden zitten nog steeds in je hoofd, terwijl deze allang niet meer gelden. Read and learn!
 

1. Je koopt altijd dezelfde maat

De pasvormen van merken lopen ontzettend uiteen. Bij de ene winkel kom je makkelijk weg met een S, bij de andere zul je toch echt een L nodig hebben. Let niet op labels, maar kijk goed naar hoe het item eruit ziet op jouw lichaam.

2. Je gelooft dat 'dry clean only' labels altijd kloppen

Een item dat je alleen kunt stomen is vaak niet praktisch. Het kost extra tijd om naar de stomerij te gaan en de prijs kan behoorlijk oplopen. Een reden voor jou om het item niet te kopen? Denk twee keer na, want veel high-end merken gebruiken het label 'dry clean only' om die 'high-end vibe' lekker hoog te houden. Zo kun je een kasjmieren trui of een kanten blouse best wel met de hand wassen. Verdiep je dus in het materiaal dat je koopt.

3. Je bent ervan overtuigd dat lange vrouwen geen hakken kunnen dragen

Stomme gedachte. Veel lange vrouwen dragen geen hakken omdat ze denken dat nóg meer lengte ze mannelijk maakt. Hoezo kunnen lange vrouwen niet vrouwelijk zijn? Wij kennen genoeg lange vrouwen die hakken rocken en er nog steeds utlra vrouwelijk uitzien. Denk Charlize Theron en Michelle Obama. 

4. Of je denkt dat kleine vrouwen geen maxi-skirts kunnen dragen

Het lijkt wel een ongeschreven fashion-rule: kleine vrouwen kunnen geen lange rokken en jurken dragen. Maar dat klopt niet, integendeel, de juiste lange rok kan je juist langer laten lijken. Neem een voorbeeld aan Rachel Bilson, Rachel Zoe en Mary-Kate Olsen. Ga voor een soepel exemplaar zonder al te veel plooien of lagen en combineer hem met een ingestopte top. Stijl af met hakken. 

5. Je denkt dat roze en rood vloeken

Wees creatief met kleur! Dacht je nog dat roze en rood niet samen gaan? Dan loop je hopeloos achter, want roze en rood zijn dé combi van deze zomer. Durf kleuren te combineren die niet meteen voor de hand liggen. Hetzelfde geldt voor prints. Een subtiel streepje en een luipaardprint gaan heel goed samen.

6. Je gelooft dat de mannenafdeling alleen voor mannen is

Pak die roltrap maar de volgende keer dat je de Zara of de H&M in loopt. Je zult je verbazen over hoeveel items die gemaakt zijn voor een man, ook voor een vrouw werken. Overhemden, oversized sweaters, utility jacks en wat dacht je van een oversized blazer? Die ga je op de mannenafdeling zeker vinden!

7. Je koopt schoenen die niet lekker zitten

Helaas, jouw maat is er niet meer. Dan maar een maatje groter of kleiner, maar eigenlijk zitten die nieuwe beauties voor geen meter. Hierover kunnen we maar één ding zeggen: niet meer doen! Schoenen moeten lekker zitten, anders ga je ze niet dragen. Koop schoenen altijd in de namiddag, dan zijn je voeten op hun dikst en weet je zeker dat je ze past. ?

8. Je denkt dat high waisted broeken niet flatterend zijn

Broeken met een hoge taille hebben een slechte reputatie, maar op de juiste manier gedragen zijn ze heel flatterend. Ze verlengen je onderlichaam en laten je langer én slanker lijken. Ga voor bijvoorbeeld een high waisted slim fit jeans die tot op de enkel valt of een basic zwarte high waisted broek. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top