Travel

De 9 meest romantische steden van Europa

Wil jij je Valentijn verrassen met een leuke stedentrip? Dan zijn dit de steden in Europa die het bezoeken waard zijn. 

Of je nou met manlief of vrouwlief gaat, dit zijn echte aanraders als het gaat om een dromerige vakantie waarvoor je niet helemaal naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen! 

1. Parijs, Frankrijk
Oui, oui, Parijs staat natuurlijk op onze nummer 1. Een romantische wandeling over de boulevard, een dinertje voor twee met kaarslicht of een bezoekje aan de Eiffeltoren, wat je ook doet in Parijs, alles lijkt wel romantisch te zijn. Het is dan ook geen verrassing dat Parijs de meeste lovebirds aantrekt als het gaat om een dromerige vakantie met je grote liefde. 

2. Venetië, Italië 
De schoonheid van Venetië zal ons altijd blijven verbazen, en het liefst zouden we daar een eigen huisje hebben. Waarom een vakantie daar superromantisch is? Je kan samen wegdromen tijdens een gondeltocht langs kronkelende grachtjes en echt Italiaans eten. Venice it is!

3. Florence, Italië
Nu we het toch over Italië hebben… Florence mag niet ontbreken in het rijtje van betoverende steden. Ga bijvoorbeeld naar de Uffizi Gallery. Het museum met de grootste kunstcollectie ter wereld, waar je schilderijen kan bewonderen als Birth of Venus van Botticelli of Doni Tondo van Michelangelo. 

4. Ljubljana, Slovenië 
De naam is bijna een tongbreker om uit te spreken, maar dat betekent niet dat deze Sloveense stad geen bezoekje waard is. In deze veel te underrated hoofdstad is namelijk genoeg te doen met je liefje! Er is van alles te bewonderen. Van de mooie, blauwe rivieren tot de kleurrijke gebouwen en kerken. Je kijkt je ogen uit!



5. Praag, Tsjechië
Van Tsjechië kunnen we nooit genoeg krijgen. In Praag kan je uren samen rondwandelen, heerlijk eten en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Ga er in de zomer naartoe om te genieten van een heerlijke warmte die we hier in Nederland niet snel zullen meemaken. Tip: bezoek de Praagse Burcht! Vanaf daar heb je een adembenemend uitzicht over de hele stad.

6. Wenen, Oostenrijk
Als je denkt dat je alleen naar Oostenrijk kan om te skiën heb je het helemaal mis! In de stad is het ’s winters wel ijzig koud, maar de aantal bezienswaardigheden kun je niet op twee handen tellen. Plekken die je daar móét bezoeken zijn de Österreichische Nationalbibliothek, het kunsthistorische museum en het paleis van Sissi

7. Boedapest, Hongarije 
Als je naar Boedapest gaat, moet je zonder te twijfelen een stop maken bij het Széchenyibad. Dit is een Hongaars kuuroord die al bestaat sinds 1913. Het heeft een geweldige, Griekse sfeer en het is dus perfect om hier een dagje rond te hangen voor een beetje relaxation

8. Santorini, eiland in Egeïsche Zee
Thera, ook wel Santorini genoemd, is een Grieks eiland waarvan we, als we de foto’s tegenkomen, bijna denken dat het niet bestaat en maar een sprookje is. De witte huisjes met felblauwe daken zorgen ervoor dat we in gedachten al op het eiland zitten. 

9. Brugge, België
Brugge staat bekend om, jawel, de bruggen. Je kan hier uren rondstruinen met je Valentijn en je zult er geen genoeg van krijgen. Als je een intieme vakantie wilt die niet ver van huis is, maar er toch even tussenuit wilt knijpen, dan is Brugge the place to be voor jullie twee!



Beelden: iStock

Deel dit artikel
Back to top