Lifestyle

5 verrassende redenen waarom mensen Tinder gebruiken

5 verrassende redenen waarom mensen Tinder gebruiken

Tinder is een populaire online dating app die het vinden van liefde een stukje makkelijker probeert te maken. Regelmatig krijgt de app veel kritiek omdat het wordt gezien als een plek waar je hook-ups kan scoren. Dit wil zeggen dat het voornamelijk wordt gebruikt om gemakkelijk een one night stand te kunnen regelen.

Het is super easy om een account aan te maken op Tinder. Wanneer je account (zo goed als) volledig is ingevuld, wordt jouw profiel op actief gezet en kan je beginnen met ‘swipen’. Andere mensen kunnen tijdens het zien van jouw foto’s, bepalen of ze jou een ‘swipe naar links’ of een ‘swipe naar rechts’ geven. Wanneer er naar rechts wordt geveegd, ben je geïnteresseerd in de desbetreffende persoon en bestaat er een kans dat je een match te pakken hebt. 

Ben jij benieuwd wat de verrassende redenen zijn waarom mensen Tinder gebruiken? Lees dan snel verder en kom erachter!

1 van 5

Het geeft je ego een boost

Wanneer mensen een melding op hun telefoon binnenkrijgen en zien dat iemand hen ‘leuk’ of aantrekkelijk vindt, kan dit een positief effect hebben op je zelfbeeld. Verschillende Tinder gebruikers gaven aan het fijn te vinden om ‘positieve feedback’ over hun uiterlijk te krijgen, wanneer ze een like ontvangen. Ze gebruiken Tinder dus eigenlijk om hun ego een boost te geven, waardoor zij lekkerder in hun vel gaan zitten. Deze behoefte blijkt overigens belangrijker te zijn voor vrouwen dan voor mannen.

1 van 5
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top