Travel

Volgens stewardessen moet je deze dingen nooit dragen in het vliegtuig

Celebrities hebben de airport style helemaal uitgevonden en weten te beheersen, maar tenzij je gevolgd wordt door hordes paparazzi zijn stiletto’s en strakke leren broeken voor niemand leuk. Al helemaal niet in het vliegtuig.

Wanneer het om comfort, veiligheid en gemak aankomt zijn er een aantal dingen die je absoluut nooit aan moet trekken in het vliegtuig. Tenminste, als het aan stewardessen ligt.

Strak
Je wilt zo gemakkelijk mogelijk die uren opgesloten in het vliegtuig doorkomen. Een strakke broek of een strakke tailleband die knelt schiet dan natuurlijk niet op. Opgezwollen raken in het vliegtuig is een van de meest voorkomende kwaaltjes. Kleding die knelt gaat nog oncomfortabeler voelen wanneer je vocht vasthoudt en opzwelt. Ook is het niet goed voor je bloedsomloop wanneer kleding te strak zit.

Brandgevaar
Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar materiaal dat gemakkelijk smelt kun je het beste vermijden tijdens een vlucht. Mocht er een gevaarlijke situatie ontstaan dan zijn brandbare materialen als polyester niet ideaal.

Hoge hakken
Hoge hakken of sandalen maken het snel evacueren van een vliegtuig moeilijker. Hakken mag je om die reden ook niet aan hebben bij een eventuele evacuatie. De punten kunnen er namelijk voor zorgen dat nooduitgangen of opblaasbare glijbanen en vlotten beschadigd kunnen raken. Ook kunnen mensen gewond raken tijdens de chaos.

Items met metaal
Schoenen met grote metalen gespen, riemen met een metalen buckle of zelfs de vorm van je sieraden kunnen voor de beveiliging een probleem veroorzaken. Het makkelijkste is om van te voren alles in je koffer te stoppen dat wellicht de beveilingspoortjes af kunnen laten gaan. Niks zo onhandig als op het laatste moment die ene ring met spuug van je vinger moeten proberen te krijgen.

Te weinig kleding
Een crop top, een hot pants of korte mouwtjes. In de lucht kan het behoorlijk afkoelen en er zijn niet altijd dekentjes aanwezig op een vlucht. Niets zo vervelend als het urenlang koud hebben. Neem daarom een extra vest mee en draag laagjes. Die kun je altijd gemakkelijk uittrekken. Dus ook in de lucht geldt het: laagjes, laagjes, laagjes.

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top