Travel

Alles wat je wil weten als je op vakantie wil naar Brazilië

Alles wat je wil weten als je op vakantie wil naar Brazilië

Brazilië is voor steeds meer Nederlandse toeristen een populaire bestemming en dat is niet gek. Het is het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste land ter wereld. Een land met een tropische en kleurrijke cultuur en verschillede bezienswaardigheden. Iedereen moet het een keer bezoeken. Of je nu naar Rio de Janeiro of Sao Paulo reist, dit wil je er over weten voor je het vliegtuig instapt.

Lees ook: Binnenkort reizen? Zo kun je jouw reis onvergetelijk maken

Praktisch

Tijdsverschil: omdat Brazilië zo’n groot land is, heeft het vier tijdzones met verschillende tijdsverschillen. Niet het hele land kent zomertijd. Het tijdsverschil in de meest grote steden zoals Rio de Janeiro, Recife, Fortaleza en São Paulo is in onze wintertijd vier uur en in onze zomertijd vijf uur.

Visum en paspoort: als je naar Brazilië reist, heb je een paspoort nodig. Met je ID-bewijs kom je namelijk niet ver. Je paspoort mag nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Een visum heb je alleen nodig als je langer dan 90 dagen in het land bent.

Taal: de officiële taal die mensen in Brazilië praten is Portugees. In sommige delen kennen ze ook een tweede taal als Engels, Spaans, Frans of Duits.

Elektriciteit: Brazilië heeft verschillende typen stopcontacten en maakt gebruik van twee netspanningen, van 127 of 220 volt. Het is om deze reden aan te raden om een wereldstekker of adapter (hulpmiddel waarmee je verbinding maakt tussen twee delen die niet zonder meer aan elkaar passen) mee te nemen. De meeste stopcontacten zijn voor Nederlandse stekkers in de meeste gevallen namelijk niet geschikt.

Vaccinatie: een vaccinatie bij een bezoek aan Brazilië is niet verplicht, toch is het aan te raden om sommige inentingen wel te doen, deze zijn voor DTP, hepatitis A en gele koorts. In het land loop je een hoger risico om ziek te worden dan in Nederland.

Veiligheid 

Wanneer je iemand vertelt dat je naar Brazilië reist, kijken mensen je waarschijnlijk verschrikt aan. Mensen denken al snel aan criminaliteit, berovingen en schietpartijen. Dit komt helaas voor, maar vooral in de achterstandsbuurten van de grote steden, ook wel favela’s genoemd. De veiligheid verschilt per regio. In de meest toeristische gebieden is het gewoon belangrijk om goed op te letten, waakzaam te blijven en je gezonde verstand te gebruiken. Let er bijvoorbeeld op dat je niet alleen over straat loopt, geen kostbare bezittingen meeneemt of draagt, straten en pleinen kiest die veilig voelen en niet naar de favela’s gaat.

 

Bezienswaardigheden in Brazilië 

Naast deze praktische informatie wil je natuurlijk weten wat je er allemaal doet. Door de grootte van het land en de cultuur is het antwoord: veel! Te veel om op te noemen, maar je hebt er in ieder geval grote steden zoals Rio de Janeiro met prachtige stranden en het grote beeld van Cristo Redentor en Sao Paulo (die minstens zoveel inwoners als heel Nederland kent). Ook heeft het een hele mooie natuur, zoals de watervallen van Iguaçu, het moerassige natuurgebied het ‘Pantanal’ en de Amazone. Je hebt er een heerlijke en veelzijdige keuken bestaande uit vlees, rijst en bonen (in de grotere steden zijn ook vegetarische opties te vinden). Daarbij eet je er heerlijke açai bowls: dat betekent genieten op een warme dag. Het is namelijk altijd warm weer. Vergeet natuurlijk ook niet de prachtige muziek die er vandaan komt, zoals Bossa Nova. Daar wordt je toch meteen vrolijk van?

Wil jij Brazilië bezoeken?

 

Bron: travellingpants.nl | aroundtheworldtravel.nl
Beeld: istockphoto
Deel dit artikel
Back to top