Travel

Zin in meer zon? Deze locaties zijn heerlijk in de lente

Zin in meer zon? Deze locaties zijn heerlijk in de lente

De lente is begonnen en de zon komt langzamerhand uit z'n schulp. Deze gele bal is soms minder vaak en lang te zien dan dat we willen. Gelukkig heeft niet de hele wereld ons klimaat en temperaturen. Kies één van deze locaties voor een heerlijk, zonnige lente.

Op vakantie in de lente? Kies uit deze bestemmingen

Lees ook: 5x vakantiebestemmingen die op je bucketlist moeten staan

Málaga

Málaga is heerlijk in de lente. Het is er nog niet zo warm, want het blijft natuurlijk zuid-Spanje. Verwacht zo’n 20 à 25 graden als je daar komt. In de zomer is het super druk en zie je door de mensen het zand niet eens meer. Naast de mogelijkheid om heerlijk te zonnen, heeft de stad zelf ook veel te bieden. Ga bijvoorbeeld langs bij het Picasso museum. De schilder komt uit Málaga, dus je ziet werken vanuit zijn hele leven. Van jongs af aan tot aan zijn laatste kunstwerken.

Malta

Ook Malta heeft veel te bieden. Het is mogelijk om de hele vakantie aan het strand te liggen, maar als het weer dat niet toelaat, is dat niet het einde van de vakantie. Het eiland heeft namelijk veel te bieden dan de zonnige stranden. Malta heeft een rijke geschiedenis en dat is terug te zien in de gebouwen. Ga ook verder dan de hoofdstad Valletta. Andere steden zijn net zo mooi als de hoofdstad en hebben nog minder toeristen. Het eiland is niet heel groot, dus verdeel je dagen goed en bekijk zo het hele land!

Ibiza

Voor velen is Ibiza dé locatie om te feesten tot de vroege uurtjes. Deze feestbeesten zijn er vaak alleen in de zomer. In de lente kom je een enkeling tegen die verdwaald is. Daarom is juist dit seizoen het perfecte moment om Ibiza te bezoeken. Of dit nu alleen is, met vrienden of met je kinderen, er is van alles te doen op dit Spaanse eiland. Bezoek bijvoorbeeld Ibiza stad. Het is ook een mooi moment om juist meer van het eiland te zien. Het is nu immers niet zo warm als in de zomer. Bezoek naastliggende dorpjes of bekijk het platteland van Ibiza.

Nice

De Côte d’Azur is één van de trekpleisters van Nice. Ga er daarom maar van uit dat je hier echt van geniet als je het in de zomer bezoekt. In de zomermaanden is het druk met andere toeristen, maar ook beroemdheden die voor de zomer neerstrijken in hun huisje in Nice. Het is veel te warm om veel te ondernemen en veel restaurants gooien hun prijzen in de zomermaanden flink omhoog. Allemaal goede redenen om Nice te bezoeken in de lente. Iedereen is nog druk aan het werk, waardoor jij alle tijd van de wereld heb om de stad rustig te bekijken. Misschien is het water nog net te fris om te zwemmen, maar een beetje pootjebaden is echt ontspannend.

Gran Canaria

Gran Canaria is de warmere versie van Tenerife. Waar Tenerife gemiddeld de 20 graden aantikt in maart, is dat op Gran Canaria 22 graden. Er is genoeg strand te vinden op het eiland, maar dat betekent niet dat dit het enige is dat er te zien valt. In het zuiden van het eiland vind je bijvoorbeeld Dunas de Maspalomas, een woestijn op het eiland dat echt prachtig is. Bezoek ook de botanische tuinen. Je ziet de mooiste planten, zonder dat je een benauwde kas in gaat zoals hier in Nederland.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top