Travel

5x vakantiebestemmingen die op je bucketlist moeten staan

5x vakantiebestemmingen die op je bucketlist moeten staan

Bijna iedereen kan wel een paar bestemmingen bedenken die je nog wil ontdekken. Heb jij dit niet? Dan hebben wij een lijstje met de beste vakantiebestemmingen voor je gemaakt.

1. Mexico

Mexico is echt een must voor de reizigers onder ons. Dit tropische land in Midden-Amerika is bijzonder divers, met Maya-ruïnes, Caribische stranden, megasteden en charmante stadjes. Toeristische strandplekken als Tulum en Cancún zijn erg leuk te bzoeken, en ook de roze meren in de buurt zijn er prachtig. Ga minstens twee weken naar dit land, om het meeste uit je vakantie te halen en veel te kunnen ontdekken en doen. Je bent nooit uitgekeken!

2. Suriname

Suriname bestaat uit 80 procent regenwoud, en is daarmee een van de meest bosrijke lander ter wereld. De écht locals wonen in het regenwoud, in kleine dorpjes midden in de jungle. Paramaribo is geen deel van het regenwoud, maar wel een hele indrukwekkende stad. Suriname is een divers land, waar natuur en cultuur hand in hand gaan. Wanneer je er met een positief gevoel heengaat, zal je nooit teleurgesteld zijn!

3. Japan

Het land van tempels, vulkanen, geisha's en bamboebossen. Tokyo, Kyoto en Osaka behoren tot de hoogtepunten van een rondreis. Japan is op z'n hoogtepunt in de lente: vooral rond eind maart en begin april. In deze periode staan de kersenbloesembomen in bloei en zal het hele lang gehuld zijn in zachtroze bloesemblaadjes. Zorg wel dat je voor deze periode optijd geboekt hebt, het is namelijk vrij druk door de unieke schoonheid.

4. Jordanië

Petra in Jordanië is één van de nieuwe zeven wereldwonderen van de aarde. Het is zeer betaalbaar, en de omgeving is adembenemend. Het is vooral heel veel wandelen, dus vergeet je wandelschoenen en waterflessen niet. Bij velen staat dit land al op de bucketlist, en heb je nog geen plannen is dit zeker een aanrader!

5. Noorwegen

Je kunt vele mooie hikes maken en de natuur is werkelijkwaar prachtig. Het land bevat een aantal nationale parken, die bestaan uit bos en meren, allemaal in een andere kleur blauw. Je kijkt je ogen uit, maar het is wederom belangrijk dat je je wandelenschoenen en water niet vergeet!

 

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top