Travel

5 prachtige vakantieplekken in Azië

5 prachtige vakantieplekken in Azië

Van alle werelddelen is Azië waarschijnlijk toch wel één van de beste werelddelen voor een goede vakantie. In Azië voel je je altijd op vakantie door de grote cultuurverschillen. Daarnaast vind je hier veel mooie plekken om te bezoeken. Zoek je inspiratie voor je vakantie naar Azië? Take notes, want hier heb je alvast vijf vakantieplekken, die je zeker wil bezoeken.

Op vakantie naar Azië: 5 mooie plekken

Als je aan Azië denkt, denk je snel aan mooie natuurgebieden, warme temperaturen en lekker eten. Geen wonder dat het werelddeel hoog op de bucketlist staat van veel mensen. Mocht je nog niet zeker zijn over een vakantie naar Azië, dan ben je dat waarschijnlijk wel na het zien van deze prachtige vakantieplekken.

1. Tanah Lot, Bali

Het eiland Bali kent iedereen wel van de mooie stranden en gigantische rijstvelden. Al heb je hier ook veel mooie tempels. De bekendste tempel van Bali is Pura Tanah Lot, wat ook meteen één van de mooiste tempels is. De watertempel ligt deels in het water. Dit gedeelte van de tempel kun je alleen bezoeken, wanneer het eb is. Het liefst wil je hier met zonsondergang heen, omdat dit voor prachtige plaatjes zorgt. Wel is het helaas ook een druk moment. Daarom kun je eigenlijk beter ’s ochtends vroeg gaan. Een zonsopgang is net zo mooi, toch?

 

2. Ella & Kandy, Sri Lanka

Misschien denk je niet zo snel aan Sri Lanka als vakantieland, maar toch hebben inmiddels veel mensen dit land in Azië ontdekt. Als je dol bent op prachtige landschappen met bergen en kleine dorpjes, dan is dit één van de mooie plekken in Azië waar je heen wil. Een aanrader is vooral de treinreis tussen Ella en Kandy. De treinreis duurt wel vier uur, maar deze lange zit is het zeker waard. De trein neemt je namelijk helemaal mee door het binnenland van Sri Lanka, waar je onder meer uitzicht hebt op theeplantages. Zorg wel dat je een dag van tevoren al in Ella bent, zodat je ook nog een zonsopgang of zonsondergang meemaakt op de top van Little Adam’s Peak. Vervolgens moet je bij aankomst in Kandy sowieso naar de Tempel van de Tand. Dit blijkt de must visit van deze stad.

 

3. Hirosaki Castle, Japan

Een vakantie in Azië is zeker niet altijd goedkoop. Helaas liggen de meeste landen nou eenmaal ver weg voor Nederlanders, waardoor alleen al de vliegreis flink wat centen kost. Zo is Japan helaas niet de meest goedkope reis, maar wel een land waar veel mensen heen willen. Mocht je eenmaal hebben gespaard voor Japan, dan wil je sowieso de beroemde bloesembomen zien. Ja, de roze bomen die je ook elk jaar in het Amsterdamse Bos kunt vinden. Al zijn de cherry blossoms van Japan véél mooier. Aangezien de bloesembomen iets typisch Japans is, heb je meerdere plekken waar je ze kan zien. Zoek je echt een Instagrammable plek? Ga dan naar het Hirosaki kasteel in Tohoku. Hier schiet je de perfecte, Japanse plaatjes voor de ‘gram.

4. Luang Prabang, Laos

De meeste mensen kiezen bij een vakantie in Azië toch snel voor plekken in Indonesië, Japan of Thailand. Dat terwijl Luang Prabang ook echt thuishoort in het rijtje met mooie plekken in Azië. Deze stad ligt in Laos en is één van de mooiste steden van het land. Je hebt zeker wel meerdere dagen nodig om alles eruit te halen. Zo wil je sowieso de watervallen van Kuang Si wel zien, maar ook de vlindertuinen en dorpjes eromheen. Daarnaast heb je veel tempels in Luang Prabang en leuke markten om over te struinen.

 

5. Ha Long Bay, Vietnam

Tot slot is Ha Long Bay ook een echte plek, die thuishoort op je travel bucketlist voor Azië. Vooral als je dus houdt van actieve vakanties, waar je onder andere veel op wandeltochten gaat. Het makkelijkst en tofst is om een cruise te boeken, bijvoorbeeld een tweedaagse cruise van Hanoi naar Ha Long Bay en terug. Tijdens de cruise bezoek je dus onder meer Ha Long Bay, waar je ook op dagexcursie gaat door bijvoorbeeld de grotten en over de zandstranden. Of ga mee op een bootje, die vaart door de indrukwekkende landschappen met hoge bergen.

Bron: Travelvalley.nl, TheTimes.co.uk, Passporttheworld.com, Suitcase Monkey
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top