Travel

Neem dit mee van je vakantie: het zal je altijd laten denken aan je reis

Neem dit mee van je vakantie: het zal je altijd laten denken aan je reis

Toe aan een vakantie? Wij ook. Wanneer je hebt uitgezocht waar je heen wilt en je goed geïnformeerd bent, is het tijd om je ticket te boeken. De aanloop naar de reis is vaak langer dan de reis zelf. Sure, foto's en souvenirs zijn een geweldige manier om die ene vakantie altijd dichtbij je te houden. Wij hebben nog een tip waardoor je vakantie zo dichtbij je blijft dat je het bijna kan ruiken. 

Ga je binnenkort op vakantie of heb je een stedentrip waar je niet op kan wachten? Er even (of een hele tijd) tussenuit gaan blijft leuk. Jammer genoeg moeten we vroeg of laat terug naar ons eigen kikkerlandje en hebben we alleen foto's om terug te denken aan de reis. Naast onze ogen om die beelden te bekijken, hebben we nog andere zintuigen die we in deze situatie kunnen benutten. 

Dé tip om die ene reis altijd dichtbij je te houden

Zie je in een winkeltje tijdens je vakantie bijvoorbeeld body lotion of parfum? Zorg dan dat je één van deze items meeneemt. Waarom? Geparfumeerde producten zijn de beste herinnering aan je vakantie. Nee, dit betekent niet dat je die producten vervolgens altijd moet gebruiken (niet ieder velletje is een match met geparfumeerde items) maar de geur zal je wel laten denken aan je vakantie. 

Ooit gehoord van geurherinneringen? Dit zijn geuren die je in een ogenblik terugbrengen naar een speciale dag, gerecht of plek. Je neus en hersenen zijn namelijk in prima staat om een geur binnen no time te koppelen aan de desbetreffende herinnering. Hoe het werkt? Wanneer je een geparfumeerd product ruikt dan komt het geurtje binnen in je geurreceptoren oftewel: je reukzin. Je geurreceptoren zijn verbonden met je reukkolf, dit is een zenuwknoop die sterk verbonden is met je hersenen. Je reukkolf is om precies te zijn verbonden met het deel van je hersenen die over je emoties gaan. Dit gedeelte heet de amygdala. Ook is dit deel verbonden met je hippocampus, dit gedeelte van je hersenen gaat over je geheugen. De hippocampus en de amygdala hebben exclusieve toegang tot je herinneringen en helpen ons de herinnering te koppelen aan het geurtje wat jij zojuist geroken hebt.

Hoewel dit een lang proces lijkt hebben je hersenen en neus dit waarschijnlijk binnen één seconde gefixt. Zo kan jij de hele dag weg dromen naar je vakantie terwijl je eigenlijk gewoon op kantoor bent. A pretty good deal, right?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Discover new perfumes (@parfumado) op

Zon, zee en strand, het perfecte recept voor een ontspannende vakantie. En nee, daar hoef je Europa echt niet voor uit. Deze stranden zijn prachtig én dichtbij. 

 

Beeld: Photo by SJ Baren on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top