Travel

7 plekken in Londen die je wilt bezoeken

7 plekken in Londen die je wilt bezoeken

Ga jij binnenkort op stedentrip naar de stad van de scones, rode telefoonhokjes en leuke boetiekshops? Londen hebben we het natuurlijk over. Kun je nog wat tips gebruiken voor leuke plekken om te bezoeken? Wij gingen voor je op zoek naar zeven hotspots in de Engelse hoofdstad.

Farm Girl Cafe

Dit is dé hotspot voor een heerlijk ontbijtje of lunch. Je vindt dit leuke cafeetje op drie verschillende plekken in Londen en je hebt onder andere keuze uit breakfast bowls, pancakes, diverse eiergerechten, een broodje avocado of een klassiek Engels ontbijtje. Ook is er ruime keus aan koffie, thee en sapjes. Heerlijk om jouw dag in Londen mee te starten!

Oxford Street en Harrods 

Voor een dagje shoppen kun je Oxford Street natuurlijk niet overslaan. In deze winkelstraat van 2,5 kilometer lang vind je maar liefst 300+ winkels en is er voor iedere modeliefhebber wat te vinden. Ook zeker de moeite waard: Harrods, het populairste warenhuis van Londen aan Brompton Road. Met meer dan 90.000 m2 aan winkeloppervlakte is dit dé perfecte plek om lekker rond te dwalen, zelfs als je niet van plan bent om iets te kopen.

Sky Garden

Deze glazen koepel in de top van het gebouw aan 20 Fenchurch Street geeft je een prachtig uitzicht over de stad en is helemaal gratis te bezoeken! Voor een romantische view ga je ‘s avonds voor de zonsondergang. Trek gekregen? No worries. Er is ook een restaurant met terras, bar en brasserie te vinden. Tip! Zorg dat je van tevoren reserveert, want er is maar beperkte toegang. 

St. James Park

Heb je tijd over en ben je op zoek naar rust buiten het bruisende stadsleven van Londen? Neem dan een bezoekje aan het St. James Park, wat grenst aan het bekende Buckingham Palace. Hier kun je naast veel vogels en pelikanen ook eekhoorntjes spotten! Het park geeft je ook nog eens een prachtig uitzicht over enerzijds Buckingham Palace en aan de andere kant de London Eye. Hoe tof! 

Sketch London: instagrammable restaurant

Als je naar Londen gaat mag je een bezoekje aan Sketch zeker niet overslaan! Sketch is een bijzondere locatie met in totaal vijf restaurants en bars. Er wordt een grote variatie aan gerechten aangeboden voor verschillende prijzen. Erg populair onder de instagrammers is de zogeheten: ‘Gallery’. De met roze velvet stoelen gevulde ruimte staat bekend om haar’ Afternoon Tea’ waar je terecht kunt voor een kopje thee met heerlijke lekkernijen van over de hele wereld. Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan het toilet. De bijzondere ruimte is gevuld met wc-hokjes in de vorm van een ei! Houdt er wel rekening mee dat dit uitstapje best prijzig kan worden, zo betaal je al snel £59 per persoon! Oh, en tijdig reserveren is een must, want het zit vaak vol.

Greenwich Market

In zuidoost Londen vind je de overdekte Greenwich Market. Op deze dagelijkse markt met ruim 120 kraampjes ontdek je handgemaakte producten, kunst, sieraden, kleding en ofcourse eten. Leuk om lekker rond te lopen en een hapje te eten. Het plaatsje Greenwich kun je ook kennen van de tijdzone GMT (Greenwich Mean Time).

Wahaca

Ben je fan van lekker Mexicaans eten? Bij de superhippe fastfood Mexicaan Wahaca bestel je de lekkerste vers gemaakte gerechtjes voor weinig geld. Het restaurant is opgericht door Thomasina Miers, de winnares van Masterchef UK 2005. Ook dit restaurant vind je op verschillende locaties in de stad. Ideaal voor als je nét even niet in de buurt bent. Kies jij voor de pork taco's, grilled chicken quesadilla's of toch voor de nachos? 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top