Lifestyle

Even checken: welke vriendin ben jij in de vriendengroep?

Even checken: welke vriendin ben jij in de vriendengroep?

Heb jij ook een vriendinnengroep waar je al jarenlang bevriend mee bent? Je was er tijdens elkaars hoogtepunten, maar hebt samen ook diepe dalen overwonnen. Hoe bijzonder is dat? Naarmate de tijd vordert merk je dan ook hoe belangrijk het jouw vriendinnen voor je zijn. Elke vriendin is uniek en dat is maar goed ook. Hierdoor is iedereen op haar eigen manier een aanvulling voor de groep. 

Wij hebben de meest voorkomende 'soorten' vriendinnen op een rijtje gezet! Herken jij jezelf in één van onderstaande types? 

De raadgever

Zit je ook wel eens met je handen in het haar? Begrijpelijk. Ik denk dat we daar allemaal wel eens doorheen gaan. Tijdens een vrijdagmiddagborrel met de vriendinnengroep ziet zij gelijk dat je wat dwarszit. Nadat je jouw verhaal hebt gedaan, weet ze vaak precies wat ze moet zeggen. Het kan zijn dat je hier soms helemaal niet op zit te wachten, maar het kan wel relativerend werken.

De verloren vriendin

En dan die vriendin waar je eens in de twee maanden iets van hoort. Ze zit nog wel in jullie groepsapp, alleen doet ze simpelweg haar eigen ding. Maar toch - zodra er leuke borrels en verjaardagen op de planning staan, is ze er vaak wel bij! Eén voordeel: je hebt genoeg te bespreken als je haar weer eens ziet. Er kan namelijk een hoop gebeuren in twee maanden. Bijkletsen is dan ook iets wat ze graag doet. Ondanks dat je haar niet vaak spreekt, is en blijft ze jouw vriendin. 

De therapeut

Soms kan het zó fijn zijn om even te hart bij iemand te luchten. Dat kan bij deze vriendin. Ze staat altijd voor je klaar en geeft ook nog eens de beste adviezen. Maar hey, zit je niet te wachten op goedbedoelde adviezen? Dan biedt ze juist een luisterend oor. Vaak merk je ook dat je, na een gesprek met deze vriendin, zelf het antwoord wel weet. Hoe lastig het soms ook kan zijn om je verhaal te doen als je ergens mee zit, je weet dat je bij haar terecht kunt. Hoe fijn is dat? 

De verbinder

Iedereen heeft een druk leven. Presteren op werk, een gezin onderhouden en daarnaast ook nog tijd voor jezelf weten te vinden. Dit alles kan soms best lastig zijn. Toch lukt het deze vriendin altijd om de vriendinnengroep bij elkaar te krijgen. Ondanks dat iedereen wel eens voorstelt om iets te doen, komt het toch meestal vanuit haar. Stel je voor dat zij er niet was? Realisatie momentje! 

De grappenmaker

Iedereen heeft een vriendin als zij nodig: de grappenmaker van de groep. Merk je ook dat je nét wat meer lacht als zij erbij is? Niet zo gek natuurlijk. Tijdens een avond bijkletsen met jouw vriendinnen zal er geen moment stilte vallen als zij erbij is. Met haar gevatte humor tovert ze binnen de kortste keren weer een hilarische anekdote uit haar mouw. Vroeger kon ze je dan ook echt voor het blok zetten, maar nu lachen jullie erom. 

De verzorgende vriendin

Hier zie je het al een beetje in de naam. En dan bedoel ik voornamelijk het stukje 'zorg'. Vriendinnen die in de zorg werken, nemen dit toch altijd een beetje mee naar huis. Zij is dan ook de eerste die weet wat ze moet doen als je een ongeluk(je) hebt gehad. Voelt iets in de lichaam niet helemaal zoals het hoort? Dan app je deze vriendin natuurlijk als eerste. 

De ambitieuze vriendin

Heb je ook zoveel bewondering voor jouw ambitieuze vriendin? Groot gelijk. Ze weet wat ze wilt en doet er ook alles voor om dit de bereiken. Het zou dus kunnen dat ze soms wat minder tijd heeft om bij te kletsen, maar ze is wel iemand waar je altijd op kunt rekenen. Je weet gewoon dat jullie vriendschap voor altijd zal zijn. Daarnaast helpt ze jou ook nog eens graag bij het bereiken van jouw doelen. Supportive friends are the best! 

De zus

Soms voelt een vriendin meer als familie. Bij deze vriendin komt eigenlijk al het bovenstaande samen. Je kan bij haar terecht als je met je handen in het haar zit, ze is grappig en ze zorgt ervoor dat jullie elkaar genoeg blijven zien. Je weet alles van elkaar en jullie zijn eigenlijk onafscheidelijk. Niet zo gek als je langer met elkaar leeft dan zonder. Grote kans dat jullie al sinds de middelbare school of zelfs eerder bevriend zijn. Een leven zonder haar? Nee, dat kan je jezelf eigenlijk niet voorstellen. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top