Travel

Vriendinnenweekend! 5 x tips voor Vliebiza

Vriendinnenweekend! 5 x tips voor Vliebiza

Staat een weekend Ibiza met je vriendinnen hoog op jullie bucketlist, maar laten tijd, geld en andere dingen het nog even niet toe? No probs. Een weekendje spenderen op Vlieland - ook wel Vliebiza - is een stuk dichter bij huis en heeft precies dezelfde relaxte hippie vibe als het Spaanse eiland. De leukste dingen die je kunt doen op het Ibiza in eigen land hebben we voor je op een rijtje gezet. 

Weekendje op Vliebiza

Een (vriendinnen)weekendje weg in eigen land klinkt misschien wat suf, maar vertrek je een weekend vanaf Harlingen op de boot naar Vlieland, dan kan het maar zo het beste uitje van je leven worden. Menig mens heeft heel veel liefde voor het eiland en keren dan ook maar al te graag (en te vaak) weer terug. Daarnaast zijn er ook een heleboel leuke activiteiten die je gepland kunt doen, maar ook lekker zelf. We hebben de tofste dingen voor je op een rij gezet. 

1. Oesters rapen

Een bekend dingetje om te doen op Vlieland is het rapen van Oesters - en ze dan natuurlijk ook zelf op te eten. Een goede tip is dan ook om een oestermes mee te nemen, zodat jullie zelf je maaltijd kunnen klaarmaken met vers geraapte oesters. Als jullie meer fan zijn van mosselen, dan kan dat natuurlijk ook. Heb je er liever een gids bij voor je op het Wad gaat, dan is dat ook zeker geen probleem. 

2. Pony rijden

Altijd al over het strand willen galopperen alsof je in een 90's paardenfilm schittert? Huur dan wat IJslandse pony's bij stal Edda op het eiland. Je kunt er dan voor kiezen om over het strand te gaan, of rustig door de bossen te draven. Cute

3. Zeehonden spotten

Op de Nederlandse Waddeneilanden kun je geregeld wilde dieren zien. Zeehonden zijn ontzettend populair én hebben er ook geen moeite mee om gezien te worden. Je kunt ze makkelijk spotten door gewoon goed te kijken als je op het strand loopt, maar wil je ze liever van dichtbij zien, dan kun je ook op een zeehondentour gaan. Klinkt geweldig. 

4. Tandems huren

Willen jullie iets actiefs doen tijdens het vriendinnenweekend, maar is het idee om pony te rijden niet jullie favoriet? Voor een ietwat rustigere activiteit kunnen jullie ook tandems huren (wel als je met een even aantal bent natuurlijk). Er zijn heel veel fietsroutes te vinden die je de prachtigste plekken van het eiland laten zien. Stop onderweg voor een gezellig kopje koffie met een stukje gebak en je dag is helemaal geslaagd. 

5. Overnachten in een tenthuisje

Natuurlijk zijn er hotels te vinden op Vliebiza, maar wil je eens wat anders dan een 'normaal' hotel, dan kunnen jullie er ook voor kiezen om een tenthuisje te huren op bijvoorbeeld camping Stortemelk. En als we zeggen camping, dan bedoelen we inderdaad een camping waarbij je met je toilettasje naar het toiletgebouw moet strompelen. Maar hey, dat is ook de vibe waar je dan voor kiest, right? Supergezellig, maar ook totaal anders dan wat je gewoonlijk doet. 

Beeld: iStock, Pinterest
Deel dit artikel
Back to top