Lifestyle

Door deze tips behaal jij sneller jouw doelen + creëer jij gezonde gewoontes

Door deze tips behaal jij sneller jouw doelen + creëer jij gezonde gewoontes

Gezonde en fijne gewoontes creëer je niet zo maar. Voor de meeste mensen is het soms wat lastig om altijd maar productief en goed bezig te zijn in hun leven. Dat ervaren we allemaal weleens. Toch willen we natuurlijk wel dat alles soepel verloopt en dat we ons zelfverzekerd voelen. Wanneer we een doel voor onszelf stellen hopen we deze snel te behalen zonder al te veel moeite.

Het klinkt ontzettend makkelijk; wanneer jij een doel hebt en weet wat je wilt dan moet je er alles voor doen om dit te bereiken. Tijdens deze weg kunnen er heel wat ups en downs op jouw pad komen die jij niet had verwacht. Dit kan ertoe leiden dat jouw motivatie wat verdwijnt. Daarom is én blijft het belangrijk dat jij gezonde gewoontes voor jezelf hebt gecreëerd. 

Stok achter de deur

Wanneer jij precies weet wat je nou echt wilt, of dit nou gaat om gezonder eten of sparen, is het makkelijk om voor jezelf een doel te stellen. Deze ook echt behalen kan soms lastiger zijn dan je voor ogen had. Zodra alleen jij weet van jouw weg naar een doel kun je jezelf soms wat makkelijk laten gaan. Een extra dag ongezond eten of toch dat mooie topje kopen terwijl je een bedrag wilde sparen voor het eind van de maand, niemand weet ervan. Daarom is het belangrijk om de mensen om je heen te vertellen dat je voor iets gaat. Wanneer zij hiervan weten, voel jij onbewust een druk. Deze kan voor jou heel wat doen. 

Maak een plan of routine

Wanneer jij jouw leven wat meer geordend wilt krijgen, kan het ontzettend fijn zijn om op te schrijven wat jij van plan bent en hoe jij dit kunt bereiken. Ons brein heeft veel gedachten en soms weet je even niet meer precies op welke plek jij bent van jouw plan. Schrijf bijvoorbeeld eens op hoe jij jouw doelen wilt behalen en wat je daarvoor moet doen. Maak daarbij sub doelen. Daarnaast kun je ook, wanneer jij je wat onproductief voelt, een routine voor jezelf maken. Dit kunnen kleine dingen zijn. Zodra jij weet wat je op een dag gaat doen dan zal je hiernaar uitkijken en begin je jouw dag gemotiveerder.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door • m o n i c a • (@creationsbymonya) op

Wees realistisch

Ken je sterktes en zwaktes. Wanneer jij even niet weet wat jij wilt in jouw leven, is er geen reden tot paniek. Je bent hierin niet de enige. Iedereen voelt zich weleens zo. Wanneer jij er even doorheen zit, is het belangrijk om vertrouwen te blijven hebben in jezelf. Misschien voel jij wel het tegenovergestelde; je weet wat je wilt en weet zeker dat dit gaat lukken. Hieruit kunnen veel onrealistische verwachtingen ontstaan. Wanneer jij zeker weet dat iets voor een bepaalde tijd zal lukken en dit niet lukt, voel jij je hierdoor somber. Blijf daarom altijd realistisch en vertrouw erop dat dingen tijd nodig hebben. 

Vergelijk jezelf niet met anderen

Het is makkelijk om naar andermans leven te kijken en te willen wat zij hebben. Vooral social media kan, zonder dat we dit doorhebben, een negatief effect op ons hebben. Soms zelfs ongezonde gewoontes. De meesten van ons beleven dit en dat is dan ook niet zo raar. Influencers, jouw vrienden of zelfs jouw buren; ze plaatsen negen van de tien keer alleen het mooie gedeelte van hun leven. Ergens waar zij trots op zijn of wat zij hebben behaald. Dit kan voor onbewuste jaloezie zorgen. Wanneer jij bij iemand iets ziet wat jij graag wilt bereiken, is het daarom belangrijk om dit om te toveren naar inspiratie. In plaats van een negatief beeld draai je het zo om naar iets positiefs. Weet dat als zij het kunnen dat jij het ook kan. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top