Travel

5 x de allerleukste steden om te bezoeken in Frankrijk

5 x de allerleukste steden om te bezoeken in Frankrijk

Wat zou het toch een feestje zijn als we deze zomer overal weer op vakantie mogen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik met mijn billen weer in de zon zit en dan het liefst in mijn favoriete vakantiebestemming: Frankrijk. 

Als je het ons vraagt dan zijn dit de vijf leukste bestemmingen in Frankrijk. 

Parijs

Naast de obvious bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, Notre-Dame en het Louvre biedt Parijs zo veel meer. Heerlijke restaurants, flink wat warenhuizen, leuke boetiekjes en mooie interieurwinkels. Wat steevast op ons lijstje staat? Iets moois scoren bij Diptyque, thee inslaan bij Kusmi en Mariage Frères, een gebakje eten bij Angelina of Ladurée en een bezoekje brengen aan Musée des Arts Décoratifs (dé plek om modetentoonstellingen in Parijs te bewonderen). Zin in iets fancy? Ga de chicste hamburger ooit eten bij Ralph's (het restaurant van Ralph Lauren) of doe een afternoon tea bij hotel George V. De stad blijft je verrassen en je bent er – gelukkig – nooit uitgekeken. Een geweldige zoektocht die nooit eindigt.

Saint-Tropez

And we do this all day, welcome to St. Tropez. Saint-Tropez is een kleine havenplaats aan de Côte d’Azur. Hoewel het bekend staat als een van de chicste plaatsen in Frankrijk, moet jij je niet laten afschrikken door de glitter en glamour. Ten eerste is het geweldig om naar te kijken en daarnaast heeft het stadje veel, maar dan ook veel meer te bieden. Duik de oude straatjes van het voormalige vissersdorp in, ga naar de markt op Place des Lices of haal een ijsje bij de allerlekkerste ijsjesboer genaamd ‘Glacier Barbarac’. Geloof mij maar, er zijn genoeg schatten te ontdekken.

Lyon

Lyon is één van de oudste steden van Frankrijk. Misschien zul je, wanneer je een stedentrip naar Frankrijk plant, niet meteen aan Lyon denken maar er is een overvloed aan cultuur. Zo zijn er bijvoorbeeld oude Romeinse ruïnes en mysterieuze wijken met geheime doorgangen te vinden. Niet zo’n cultuursnuiver? Ontdek dan de vele sterrenrestaurants en food markets. Fijnproevers zullen zich in de zevende hemel wanen, ze noemen Lyon niet voor niets de gastronomische hoofdstad van Frankrijk.



Nice

Dwalen door de oude charmante binnenstad of flaneren aan de Côte d’Azur. Nice is een grote badplaats waar veel mogelijk is. Eén van mijn favorieten bezigheden is op een oubollig maar prachtig terrasje zitten en oneindig kijken naar glinstering van de zon op de Middellandse Zee. Ook shoppen is een feestje in Nice want de stad beschikt over onwijs leuke winkelstraten. Van hip tot vintage en design. Tip: maak een uitstapje naar Cannes wanneer het jaarlijkse filmfestival plaatsvindt.


 

Lille

Ten slotte zoeken we het nog wat dichter bij huis. Lille wordt ook wel het Parijs van het noorden genoemd en je bent er met de auto binnen 1,5 uur. Geweldig toch? Je kunt jezelf er – wederom – verwonderen aan het netwerk aan prachtige straatjes. Tevens kun je er pareltjes gaan zoeken op de markt in Vieille Bourse of een bezoek brengen aan het Paleis voor de Schone Kunsten, ook wel – na het Louvre - het belangrijkste museum van heel Frankrijk.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top