Travel

5 mooiste steden in Italië om te bezoeken

5 mooiste steden in Italië om te bezoeken

Yes, we mogen weer naar het buitenland! Dat betekent een gezellige én zonnige vakantiebestemming tijdens de zomerdagen. Dan is Italië de perfecte plek om van alles te ontdekken en natuurlijk te genieten.

Deze plekken in Italië mag je niet missen.

1. Rome

Deze fantastische wereldstad moet je wel kennen. Het is zeker een bezoekje waard. Er is geen andere hoofdstad waar zoveel mooie monumenten zijn. Deze plek heeft historie, dat zie en voel je aan alles. Hierdoor hoef je je geen enkel moment te vervelen. Er zijn natuurlijk ook heerlijke restaurants. Eigenlijk is één bezoekje veel te weinig. 

2. Florence

Als je een echte kunstliefhebber bent, voel je je in Florence al helemaal op je plek. Het is dé kunsthoofdstad van Europa. De bezienswaardigheden zijn heel breed: denk aan de Florentijnse kerken, Accademia, Duomo of het museum Galleria degli Uffizi. In deze stad ben je niet uren, maar dagen zoet. Je kijkt je ogen uit.

3. Venetië

Venetië staat bekend om haar bijzondere smalle straatjes met water ertussen. Boottochten zijn nog nooit zo leuk geweest: je kunt enorm genieten van het uitzicht en de bijzondere ervaring. Dat is niet het enige wat er is, want je kunt je ook inschrijven voor bepaalde wandelingen. Zo kun je bijvoorbeeld minder toeristische stukjes van Venetië leren kennen, zoals Canneregio en Castello. Het eten in deze twee wijken zijn ook echt Venetiaans. Yum!

4. Milaan

Milaan is tweede stad van Italië. Samen met deze stad zijn Rome, Florence, Venetië en Napels de populairste stedentripbestemmingen van dit land. Milaan is dan ook de perfecte stad voor shopliefhebbers. Als je toch wat meer op zoek bent naar avontuur, zit je hier ook goed. Er is namelijk een kerk van maar liefst 108 meter (!) hoog. Deze kathedraal genaamd Dom van Milaan kun je gewoon bezoeken. Ook kun je naar het dak gaan, als je geen hoogtevrees hebt natuurlijk. We kunnen je beloven, zodra je daar staat, dat je het mooiste uitzicht van de stad hebt.

5. Genua

Genua ligt in het noordwesten van Italië. Het is een klein stadje, maar je hebt diverse attracties en genoeg dingen om te bekijken. Het voordeel is dat de stad aan de Ligurische Zee ligt. Daarom kun je een heerlijke wandeling maken aan de oude haven. Lekker rustig! Voor nog meer bezienswaardigheden kun je een bezoekje brengen aan de stadspaleizen of het uitzicht bekijken vanaf de heuvels op Genua.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top