Travel

8 x originele ideeën voor een stedentrip in Europa

8 x originele ideeën voor een stedentrip in Europa

Het is zomer en dat betekent voor de meeste mensen: tijd voor vakantie! Misschien dacht je eraan om een stedentrip te doen. Maar waar ga je heen? Je kunt zoals iedereen naar Parijs, Rome of Lissabon gaan, maar je kan ook kiezen voor een meer originele stedentrip in Europa. Er is nog zoveel moois te zien!

Originele stedentrip in Europa #1 - Sofia, Bulgarije

Als eerste een van de oudste steden in Europa, waar je misschien weleens van hebt gehoord. Sofia is een schattig, historisch stadje in Bulgarije en perfect voor een originele stedentrip in Europa. Hoogtepunt is de grote St. Alexander Nevski kathedraal. Al heeft Sofia ook andere mooie architectuur en oude straatjes, waar je doorheen wilt wandelen. En alcoholliefhebbers kunnen daarnaast een glaasje rakija proberen. Pas wel op: het is héél sterke drank. O, wel handig om te weten: als je geen drankje meer wilt, knik dan met je hoofd. Ons gebaar voor ‘nee’, schudden met je hoofd, betekent in Bulgarije namelijk ‘ja’. Oeps!

Originele stedentrip in Europa #2 - Zagreb, Kroatië

Wanneer je denkt aan Kroatië, denk je misschien eerder aan een zonvakantie. Al kun je hier ook heen voor een originele stedentrip. Kies in dat geval voor het iets minder populaire stadje Zagreb, maar zeker niet de minste. Alleen al het bijzondere Museum of Broken Relationships is het waard om een reis te boeken. In dit museum vind je allemaal persoonlijke spullen uit gebroken relaties van over de hele wereld. Vergeet de tissues dus niet!

Originele stedentrip in Europa #3 - Perugia, Italië

Voor een originele stedentrip in Italië moet je in Perugia zijn, wat niet ver van Rome en Florence vandaan ligt. Deze mooie stad ligt bovenaan een heuvel, waardoor je gegarandeerd een mooi uitzicht hebt. Perugia is een verzameling van straten met cobblestones en wenteltrappen. Liefhebbers van historische steden halen hier hun hart op!

Originele stedentrip in Europa #4 - Aarhus, Denemarken

In Denemarken heb je natuurlijk Kopenhagen, maar de tweede grootste stad is Aarhus. En ook dat is een goede optie voor een originele stedentrip in Europa. Zowel voor fans van de zee als de natuur is dit de perfecte vakantieplek. Aarhus heeft namelijk de best of both worlds. Verken de stad lekker op de fiets zoals je gewend bent, want ook Denemarken is een echt fietsland! En neem dan even een kijkje bij The Dome. Dit is een bijzondere hideaway bij het water, waar je onder andere wat kan eten en drinken.

Originele stedentrip in Europa #5 - Cordoba, Spanje

Wil je er zeker van zijn, dat je thuiskomt met een zongekuste huid? Dan moet je in het zuiden van Spanje zijn. En nee, je hoeft niet per se naar Málaga of Sevilla. Ga voor een meer originele stedentrip naar het minder bekende Cordoba! Lekker struinen door de smalle straten, die voelen als een doolhof, om vervolgens de Alcazar tuinen te bezoeken. Overdag kun je hier lekker rondwandelen, maar ook ’s avonds moet je hier zijn voor een spectaculaire lichtshow. En tussendoor eet je ergens tapas onder de zon. ¡Deliciosa!

Originele stedentrip in Europa #6 - Gdansk, Polen

Het stadje Gdansk in Polen is een zeer originele stedentrip in Europa, al is Polen in het algemeen erg underrated. Maar geen zorgen, Gdansk is een mooie stad en goede follow-up, als je al naar Warschau en Krakau bent geweest. Houd je van een weids uitzicht? Beklim dan de toren van St. Mary’s Church. Het geeft je mooi zicht op deze unieke, historische stad mét leuke, gekleurde huisjes (alweer!) voor de ‘gram.

Originele stedentrip in Europa #7 - Lucerne, Zwitserland

Het stadje Lucerne in Zwitserland zorgt voor een bijzondere en originele stedentrip in Europa. Hier vind je namelijk de oudste, houten brug van Europa – de Chapel Bridge – die in 1993 bijna helemaal was platgebrand. Gelukkig bestaat ‘ie nog en kun je eroverheen wandelen. Iets wat je zeker wil! Lucerne is de perfecte plek om te starten aan je journey door de Zwitserse natuur. Het ligt mooi tussen de Zwitserse Alpen en een groot meer. Een droomvakantie voor iedereen die van natuur houdt.

Originele stedentrip in Europa #8 - Bergen, Noorwegen

De stad Bergen in Noorwegen is er eentje, waar je direct verliefd op wordt! Kijk naar al die gekleurde huisjes met op de achtergrond… bergen. Duh. Het is een wonder dat dit stadje nog zo onontdekt is. Toch hoort Bergen écht in het lijstje met originele stedentrips in Europa. Als je hier bent, moet je zeker even op een boottochtje voor de fjorden. Dat is iets waarvoor mensen naar Noorwegen gaan. En in Bergen vaar je er precies tussendoor. Perfect!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top