Beauty

Zo krijg je perfecte lokken zonder föhn

Zo krijg je perfecte lokken zonder föhn

Denk jij ook wel eens "wat zou het leven makkelijk zijn als mijn haar vanzelf perfect opdroogt en niet elke dag een föhnbeurt nodig zou hebben". We here ya! Het scheelt een hoop tijd en al die hitte is uiteindelijk ook helemaal niet goed voor je haar. Met de juiste producten en tips is dit gewoon mogelijk! Hoe? Dat vertellen we jou!  

 

In de douche

Het begint allemaal in de douche, want om ervoor te zorgen dat jouw haar perfect opdroogt aan de lucht (en niet pluist), heb je een goede conditioner nodig. Eén die je haar voedt, maar niet zwaarder maakt. Wanneer je je conditioner helemaal goed hebt uitgespoeld, geef je je haar nog even een shot koud water, waardoor de schubben sluiten en je haar minder breekbaar is. Bewaar een grove kam in de douche en kam je haren wanneer ze nat zijn, dan zijn ze namelijk op hun sterst. Bepaal ook alvast waar je je scheiding wilt hebben. 

Na het douchen

Wanneer het haar nog nat of handdoekdroog is, kun je een leave-in conditioner of een verzachtend serum gebruiken. Net als de huid, absobeert ook het haar oliën veel beter wanneer het nat is, dus je hoeft niet te wachten tot het droog is met het aanbrengen van producten. Wikkel je haar niet in een handdoek, want dit kan ervoor zorgen dat het haar gaat klitten of breekt. Gebruik het liefst geen handdoek, maar als je het gevoel van nat haar op je rug of schouders vervelend vindt kun je een speciale microvezel handdoek of een T-shirt van 100% katoen gebruiken.    

Wanneer het begint te drogen

En nu mag je je haar even niet meer aanraken. Wanneer je haar dampdroog is, is het namelijk op haar kwetstbaarst. Hoe verleidelijk het ook is, ga niet met je vingers door je haar en al helemaal niet met een borstel. Dit is nog het meest belangrijk voor haar met een natuurlijke slag of krul. Verpest het niet! Vertrouw je jezelf niet dat je van je haar af kunt blijven? Overweeg dan om een losse (belangrijk! je wilt geen vouwen of lijnen in je haar) vlecht of knot in je haar te maken. Duurt nog iets langer, maar je voorkomt problemen ;-).

Als het droog is

Haal je vlecht of knot eruit als je die hebt en speel wat met je haar. Elk haar is anders, dus kijk wat er nodig is voor jouw haar nu het droog is. Vind je de pluizige uiteinden bijvoorbeeld vervelend? Dan kun je een beetje haarlak op een tandenborstel doen en deze er doorheen halen. Het werkt echt! Of kneed nog wat extra styling product in het haar. Doe wat 'nodig' is. Jij moet je goed voelen! 
 

Beeld: @marlienbesselink

Deel dit artikel
Back to top