Fashion

8 x dé bikini trends voor 2019

8 x dé bikini trends voor 2019

De lente is begonnen en dat betekent dat het niet lang meer duurt voordat we weer met onze billen op het strand zitten. Het zonnetje komt af en toe al vrolijk door en daar genieten we natuurlijk ontzettend van. Tijd om de bikini trends voor zomer 2019 onder de loep te nemen! 

Eerlijk is eerlijk, met een gloednieuw exemplaar verheugen we ons nét dat beetje extra op het aankomende bikini-seizoen. Bikini ready zijn vinden wij overrated. Het allerbelangrijkste? Het kiezen van swimwear waarin jij je goed voelt én die jouw figuurtype ondersteund. 

Ben jij de zoektocht naar de perfecte bikini al begonnen? Laat je inspireren door de bikini trends van zomer 2019 met één van onderstaande exemplaren voor op je verlanglijst. Wij verklappen alvast dat we naast de standaard modellen zoals de triangel, bandeau en halter dit jaar véél nieuwe modellen gaan zien! Voilà, dit zijn de zeven grootste bikini trends voor deze zomer. 

Deze zomer spotten we bikini's met geknoopte details, retro exemplaren met high-wasted broekjes en bij de printjes zien we nog altijd de tijgerprint, maar ook een nieuwkomer in de vorm van de populaire zebraprint. En wat kleuren betreft? De rode kleur wordt ingehaald door een hele frisse tint. 

1. Retro

We zagen de trend al langer meegaan, en voorlopig blijft de fifties style bikini een musthave. Hoog uitgesneden bikinibroekjes, polkadot prints en opvallende kleuren. Dit model is ideaal wanneer je je taille wilt benadrukken en je buik liever een beetje bedekt. Ladylike en stijlvol!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door R E V E L R E Y (@revelreyswim) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emma Rose (@emmaleger) op

2. Geel

Zeg maar dag tegen de Baywatch rode bikini, want geel is deze zomer dé trendkleur in bikiniland! Van knalgeel tot honing, oker en zachtgele vanilletinten. Voor ieder huidtype zit er wel een tintje tussen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TropicofC (@tropicofc) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MARTA LOZANO (@martalozanop) op

3. Bralette

Op lingerie gebied weten we dat de bralette trend al jaren meegaat. Ben jij ook weg van het comfortabele model? Dan kunnen we je verblijden met het nieuws dat deze top deze zomer ook zijn intrede doet in bikiniland. Casual én classy in één!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Banana Moon (@bananamoonofficial) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Every body is a bikini body (@bayuthelabel) op

4. Boho chic

Wij kunnen geen zomerser trend bedenken dat de bohemian trend. Een klassieker die waarschijnlijk nooit uit de mode zal raken. Fleurige prints, fringe bikini tops, ruffles: de bohemian bikini is vrouwelijk en lieflijk tegelijk. Combineer hem met een mooie sarong, rieten tas of XXL flaphoed voor een extra bohemian effect. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lee Litumbe 🇨🇲🇺🇸 (@spiritedpursuit) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anjuna Collection (@anjunacollection) op

5. Mismatch

Een grote bikini trend die we in 2019 veel zien is om een andere kleur bikinitop dan het broekje te dragen. Vaak zijn de modellen van de bikini's hierbij eenvoudig met een mooie, nauwsluitende pasvorm. Tip: let op of de kleuren van de top en het broekje goed bij elkaar passen, door bijvoorbeeld voor tinten met dezelfde ondertoon te kiezen. De kleuren mogen wél in contract staan met elkaar, zolang het geheel maar een mooi kleurenpalet vormt. Snap jij het nog?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beachlife swimwear (@beachlife.com.official) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) op

6. Dierlijke prints

Eigenlijk gaat deze trend al jarenlang mee en ook dit jaar zijn we hem nog stééds niet zat: de bikini met dierlijke print. Het voordeel van deze print is dat een natuurlijke tint bij veel huidtypen flatterend staat. Dit jaar zien we dat ook onder de bikini's de zebra het wint in populariteit van de tijgerprint. Maar zoals altijd zeggen wij: you do you. Kies wat bij je past en flatterend staat bij jouw huidskleur. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monday Swimwear (@mondayswimwear) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) op

7. Geknoopt

Een nieuwkomer onder de bikini is het geknoopte model. Vooral bij de bandeau bikini's zien we het geknoopte detail terugkomen in het middenstuk van de top, maar ook bij de bikinibroekjes zien we veel knoopdetails voorbij komen aan de zijkanten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monday Swimwear (@mondayswimwear) op

8. Metallic

Last but not least: bikini's in metallic kleuren! Shimmer en shine met een metallic bikini in goud, zilver of een unieke tint zoals metallicgroen. Deze bikini staat prachtig bij de zongebruinde huid en voorziet je van een instant glow. Houd er rekening mee dat je met deze trend beslist opvalt op het strand. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gooseberry Intimates Swimwear (@gooseberry.seaside) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Every body is a bikini body (@bayuthelabel) op

 

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top