Lifestyle

Bij dit Amsterdamse hotel kun je nu genieten van een Viktor&Rolf afternoon tea!

Bij dit Amsterdamse hotel kun je nu genieten van een Viktor&Rolf afternoon tea!

Dol op afternoon tea's? Ik wel! Telkens als ik naar een grote stad in het buitenland ga, boek ik een uitgebreide theesessie bij een fancy hotel. Zo heb ik er ooit eentje gehad bij George V in Parijs en in The Palm Court van het Plaza hotel in New York.

Een afternoon tea die absoluut kan concurreren met de bovengenoemde, is die van het Waldorf Astoria in Amsterdam. Al een paar keer ben ik in het hotel geweest om een gezellige middag te hebben in de zogenaamde Peacock Alley onder het genot van heerlijke thee en luxe hapjes. Telkens is er een ander thema en de komende maanden staat de afternoon tea in het teken van het Nederlandse ontwerpersduo Viktor&Rolf!

Deze afternoon tea bestaat zoals altijd uit zoete en hartige hapjes die geïnspireerd zijn op hun geuren en modecollecties. Eén van de klapstukken is bijvoorbeeld een drankje uit een heus Flowerbomb flesje. Herinner je nog de 'No photos please' jurk uit hun show? Deze is voor de gelegenheid omgetoverd tot een minitaartje met groene thee en yuzu. Een Viktor & Rolf afternoon tea kan natuurlijk niet compleet zijn zonder een hapje met een strik erop en een trouwjurk (in dit geval een banoffee taart met witte chocolade). Vanzelfsprekend wordt de middag afgesloten door scones.

Roberto Payer, general manager van Waldorf Astoria Amsterdam: “Wij zijn trots op de samenwerking met Viktor en Rolf, die altijd weten te verrassen met gedurfde statements in hun couture collecties. Dat is iets wat wij herkennen in onze chefs. Ik vind het dan ook fantastisch om te zien én te proeven wat het keukenteam onder aanvoering van patisseriechef Vipin Charly, geïnspireerd door het ontwerpduo, voor elkaar heeft gekregen.”

Voor een Viktor&Rolf afternoon tea in de Peacock Alley van het Waldorf Astoria in Amsterdam (Herengracht 542 – 566) betaal je € 54,50 per persoon. Je kunt hiervoor tot eind november dagelijks terecht tussen 15:00 en 17:00. Reserveren kan via 020 718 4643 of door te mailen naar restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com.

Beeld: Waldorf Astoria
Deel dit artikel
Back to top