Health

Heb jij een droge huid? Dan wil je deze dingen eten

Heb jij een droge huid? Dan wil je deze dingen eten

Er zijn veel redenen waardoor je een droge huid kunt hebben. Het kan voor schilfering, roodheid en jeuk zorgen en het is iets waar je graag van af komt met als gevolg dat je er wel eens geirriteerd van kunt worden. Vaak denk je dat je alles al hebt geprobeerd. Van scrubs tot crèmes maar niets helpt. 

Hier heb je misschien nog niet aan gedacht: er zijn heel wat dingen die jij kunt eten om wat hydratatie terug te brengen in je huid. Deze voedingsmiddelen bevatten namelijk heel veel water en wat is er beter voor je huid dan water? Daarom wil jij ze misschien toch wat vaker eten

Watermeloen

Je hoort het al aan de naam: watermeloen zit vol met water dat je ervoor zorgt dat je huid een fijne boost krijgt. Ook bevat het fruit een hoop vitamine A, C, D en citrulline. De citrulline zit in het witte gedeelte van de watermeloen en beschermt je huid tegen vrije radicalen. Dit kan ervoor zorgen dat je puistjes een stuk minder rood uitvallen.

Komkommer

Lukt het jou niet om genoeg water te drinken? Dan kan komkommer goed van pas komen. Pas deze toe in je gerechten, bijvoorbeeld bij je lunch, als je komkommer lekker vindt. Ook kun je ze gemakkelijk als tussendoortje eten met bijvoorbeeld hummus. Komkommer bestaat namelijk uit 96% vocht. Perfect voor een glowy skin dus. 

Ananas

Je zou het misschien niet helemaal verwachten maar ananas kan een heel positief effect hebben op jouw droge huid. Ananas zit namelijk vol met vitamine C dat erg goed is tegen een geïrriteerde huid. De antioxidanten zorgen ervoor dat je velletje een stuk egaler wordt en dat ontstekingen sneller verdwijnen. 

Grapefruit

Eigenlijk doet grapefruit een beetje van alles. Het beschermt je huid tegen vrije radicalen, het hydrateert enorm - het bestaat immers uit 90% water- en bevordert de productie van collageen waardoor je huid langer een jeugdige look heeft. Alleen maar voordelen dus! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fruit is nature's candy (@fruit) op

Aardbeien

Ook aardbeien hebben veel voordelen. Ze zorgen ervoor dat je tanden witter worden, bevatten weinig calorieën en zijn harstikke goed voor je hart. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook goed voor je huid. Ze herstellen de huidcellen die zijn beschadigd door de zon en bevatten enorm veel antioxidanten. 

Spinazie

Donkere bladgroenten geven je een hoop energie en zitten vol met gezonde stoffen. In spinazie zit bijvoorbeeld een hoop zeaxanthine en carotenoïden luteïne: dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat je een jonge en helderdere oogopslag krijgt. Ook zit spinazie vol met ijzer en dit zorgt voor een gezonde glow van je huid.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top