Health

Heb jij veel last van stress? Met deze tips kom je hier makkelijker van af

Heb jij veel last van stress? Met deze tips kom je hier makkelijker van af

Stress: het is iets wat we allemaal ondergaan in ons leven. Toch hebben sommigen er een stuk meer last van dan anderen en kan het veel invloed hebben op jouw leven. Een hoofd vol met gedachten, zorgen en ideeën voelt voor niemand fijn. 

Stress kun je om veel verschillende redenen krijgen; werk, gezondheid of financiële problemen kunnen vaak jouw hoofd helemaal vol maken. Het is lastig om dan nog te kunnen genieten van jouw dag. Niet alleen doet het veel met je mentale gesteldheid, maar ook met andere processen in jouw lichaam. Natuurlijk is stress iets menselijks, dit ervaart namelijk elk persoon op aarde, maar we begrijpen dat je dit soms wat wilt minderen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die jij kunt doen om ervoor te zorgen dat er wat minder zorgen omgaan in jouw hoofd. 

Beweging

Beweging kan meer voor jou doen dan je in eerste instantie zou denken. Het kan namelijk voor enorm veel rust zorgen in jouw gedachten. Wanneer jij jezelf even helemaal focust op jouw sportroutine of die leuke yoga les, denk jij een stuk minder aan alles wat er om jou heen gebeurt. Beweging zorgt ervoor dat jij jou op dat moment maar op één ding focust, namelijk; het beste uit jezelf halen. Daardoor is het erg belangrijk om, in welke stressvolle situatie je dan ook zit, iets van beweging in jouw dag te hebben. Sporten heeft dus niet alleen een positieve invloed op jouw lichaam, maar ook op jouw geest. 

Houd jezelf bezig met iets makkelijks

Wanneer jij met iets bezig bent wat jij als makkelijk ervaart, zal jouw mind hierop inspelen. Het zorgt ervoor dat jij jouw gedachten even opzij zet en je bezig bent met iets dat jij leuk vindt. Vaak vinden we dingen die wij goed kunnen, en dus makkelijk vinden, gelijk erg leuk. Doe daarom vooral dingen waarvan jij weet dat jij hier goed in bent; dit geeft jou onbewust een positief gevoel van binnen.

This too, shall pass

Zoals het gezegde luidt 'this too, shall pass' zal inderdaad ook aan de stress die jij op dit moment ervaart een einde komen. Wanneer jij dit in jouw achterhoofd blijft houden, is het makkelijker om jou te focussen op de positieve dingen van jouw dag. Als jij beseft dat deze zorgen na een tijdje voorbij zijn, kan jij meer ontspannen. 

Schrijf alles op

Heb jij het gevoel dat jouw hoofd zowat ontploft van de zorgen en gedachten? Dan kun je hier maar één ding voor doen: schrijf het van je af. Wanneer jij al jouw ideeën en dergelijke ergens hebt opgeschreven, krijg je het gevoel dat het eventjes van jouw schouders afvalt. Natuurlijk kun je ook altijd jouw zorgen kwijt bij een vertrouwenspersoon maar zodra jij deze niet hebt of je hier niet comfortabel bij voelt, is het uitschrijven van jouw emoties een goede optie. 

Blijf goed voor jezelf zorgen

Ook wanneer jij denkt dat er nooit een einde zal komen aan jouw stress en zorgen, moet je voor jezelf blijven zorgen. Het is ontzettend belangrijk om een goede levensstijl te behouden, ook in de wat moeilijkere tijden. Zodra jij jezelf vergeet of links laat liggen dan kan dit voor nog meer stress zorgen. Blijf daarom altijd gezond eten en denk tenminste één keer per week aan selfcare. Ondanks dat jij op dit moment stress ervaart, is het van belang dat jij jezelf op nummer één zet.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top