Gezichtsverzorging

Dit is hoe je huid verandert naarmate je ouder wordt

Dit is hoe je huid verandert naarmate je ouder wordt

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Gedurende ons leven maakt de huid veel veranderingen mee. Je wordt ouder en dat heeft effect op ons velletje. Dit is hoe je huid verandert naarmate je ouder wordt.

Tienerjaren

In je tienerjaren kom je in de pubertijd terecht. Voor sommige mensen verloopt dit vlekkeloos, anderen kunnen last krijgen van een aantal huidprobleempjes. Voor de meeste mensen uit dit zich in de vorm van puistjes. Dit wordt veroorzaakt door veranderingen in je hormonen in de pubertijd. Het starten van een simpele skincare routine is rond deze leeftijd verstandig.

20's

Als je de twintig hebt bereikt, ben je als het goed is klaar met de puberpuisten. Wanneer je de 25 bereikt zal je misschien wat veranderingen in je huid merken. Je gaat vanaf nu namelijk minder collageen aanmaken. Ook kun je wat hyperpigmentatie gaan zien. Je gaat rond deze leeftijd misschien je eerste fijne lijntjes zien rondom je ogen en mond.

30's

De meeste mensen van dertig en ouder zullen de meeste huidproblemen ervaren door stress. Je huidcellen vernieuwen zichzelf minder snel. Ook vermindert de aanmaak van verschillende stofjes die zorgen voor elasticiteit in je huid. Je zal rond deze leeftijd rimpels gaan zien. Ook kun je te maken gaan krijgen met losse huid aangezien de spieren in je gezicht wat slapper worden.

40's

De menopauze komt rond deze leeftijd steeds dichterbij. Je huid kan wat dunner worden. Hierdoor kan de huid ook droger en doffer worden. Rond deze leeftijd ga je de effecten van huidschade door de zon echt zien, als je dit hebt natuurlijk. Ook worden fijne lijntjes en rimpels zichtbaarder dan voorheen.

50+

Zodra je de vijftig bereikt worden de tekenen van huidverouderingen nog een stukje zichtbaarder. Je huid gaat nu ook minder talg aanmaken, wat kan zorgen voor een drogere huid. Je kan op deze leeftijd ook spider veins gaan zien net als hyperpigmentatie en skin tags.

Huidveroudering en skincare

Huidveroudering hoort bij het leven. Je kan helaas vrij weinig doen om het helemaal tegen te houden. Gelukkig zijn er wel dingen die je kunt doen om het proces langzamer te laten verlopen. Zo kun je je huid beschermen tegen de zon met SPF. UV-schade is namelijk een grote oorzaak van vervroegde huidveroudering. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld De Defense Essential Glow Moisturizer van Paula's Choice. Deze SPF 30 bevat naast een krachtige mix van antioxidanten ook extracten uit kiwi en zoethout. Deze extracten zijn speciaal gekozen om je huid effectief te beschermen tegen milieuvervuiling en blauw licht. De dagcrème herstelt en verheldert de huid en neutraliseert de schadelijke effecten van vrije radicalen.

Daarnaast is het gebruik van anti-aging huidverzorging ook aan te raden als je de 25 bent gepasseerd. Maar dit is absoluut geen verplichting, ouder worden hoort tenslotte bij het leven.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top