Gezichtsverzorging

10-jarigen aan de skincare: dit is vanaf welke leeftijd je skincare wel nodig hebt

10-jarigen aan de skincare: dit is vanaf welke leeftijd je skincare wel nodig hebt

Wie op TikTok heeft gezeten de afgelopen weken, is waarschijnlijk al geconfronteerd met een nieuwe, ietwat zorgwekkende, trend. Kinderen en jonge tieners gaan massaal naar beauty winkels zoals Sephora en slaan skincare in die ze helemaal niet nodig hebben. Maar vanaf wanneer heb je skincare echt nodig? Wij leggen het uit.

Kinderen in Sephora

Wie dol is op skincare, weet dat niet ieder product geschikt is voor iedereen. Sommige producten werken alleen voor een rijpere huid, andere zijn specifiek geformuleerd voor een huidtype dat snel last krijgt van acne. Skincare is geen one size fits all. Als we kijken naar wat er momenteel gebeurt met jonge meisjes, zien we dat hier niet veel rekening mee gehouden wordt. Zo kopen ze producten zoals retinol, een anti-aging product en iets dat je dus zeker niet nodig hebt als je nog amper in de pubertijd zit. Ook worden producten gemixt, wat niet altijd verstandig is aangezien sommige ingrediënten kunnen botsen. Daarnaast zijn er veel video's te vinden waarop te zien is dat de kinderen onbeleefd zijn tegen de medewerkers van de winkels en de winkel niet netjes achterlaten. Het is een drama! En het ergste is eigenlijk: kinderen hebben geen skincare nodig en kunnen zelfs hun huid ermee beschadigen. Ben jij de moeder van een jonge dochter of ben je zelf geïnteresseerd in skincare? Dit zijn de leeftijden vanaf wanneer je echt een product nodig hebt.

@lexislately Honestly the drunk elephant testers at sephora werent terrible but you could tell a 10 year old had just just made a skincare smoothie. 12 year olds dont need retinol that is all 💀✋🏼 #sephorakids #sephora #drunkelephant #omg #relatable #lmao #skincaresmoothie #gross ♬ original sound - MULTIXMARVOS

Tienerjaren

In je tienerjaren maakt je huid veel veranderingen door, dit komt door hormonale veranderingen in de pubertijd. In je pubertijd kun je te maken krijgen met puistjes, omdat hormonale veranderingen kunnen zorgen voor een vettige huid. Je huid kan dus zeker profiteren van een goede cleanser en eventueel een exfoliant als je huid hier behoefte aan heeft. Een moisturizer en SPF zijn ook zeker welkom.

20+

Je 20's zijn de piekjaren van je huid. Dit is de tijd waarin je je huid zoveel mogelijk moet beschermen. Gebruik daarom dagelijks SPF om je huid te beschermen tegen de zon. Voeg naast je cleanser en moisturizer een vitamine C serum en/of retinol toe aan je routine om huidveroudering tegen te gaan.

30+

Zodra je de dertig passeert, kun je te maken krijgen met rimpels en fijne lijntjes. Het is in deze jaren belangrijk om je huid te blijven beschermen tegen de zon en om anti-aging producten te gebruiken als je dit wil. Wat extra hydratatie toevoegen is ook een goed idee. Voeg bijvoorbeeld een hyaluronzuur serum toe aan je routine of een gezichtsolie.

40+

Wanneer je de veertig aantikt kan je huid wat elasticiteit verliezen en wat droger aanvoelen. Extra hydratatie is nu een absolute must. Je huid kan nu ook wat gevoeliger worden dan het voorheen was. Gebruik bij voorkeur producten die zijn gemaakt voor de gevoelige huid.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top