Gezichtsverzorging

Dit is hoe je vitamine C kunt gebruiken voor de beste resultaten

Dit is hoe je vitamine C kunt gebruiken voor de beste resultaten

Vitamine C kennen we allemaal natuurlijk omdat het een gezonde voedingsstof is. We hebben het allemaal nodig, maar wist je dat het ook een heel belangrijk skincare ingrediënt is? Dit is hoe je dit ingrediënt het beste kunt gebruiken voor de beste resultaten.

Wat is vitamine C?

Vitamine C staat ook bekend als ascorbinezuur, maar vitamine C is toch wel de meest bekende naam. Het is een vitamine die veel voorkomt in citrusvruchten. Het is naast een belangrijke voedingsstof ook een skincare ingrediënt met verschillende voordelen voor je huid.

Wat zijn de voordelen van vitamine C voor de huid?

Vitamine C is een krachtige antioxidant die je huid kan beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf die huidveroudering veroorzaken. Daarnaast beschermt het je huid ook tegen andere irriterende elementen die puistjes en pigmentvlekken kunnen veroorzaken. Vitamine C wordt ook gezien als een brightener. Het kan gebruikt worden om verkleuringen van de huid te verminderen. Tot slot kan vitamine C de aanmaak van collageen stimuleren, wat ervoor zorgt dat onze huid minder snel veroudert.

Hoe gebruik ik vitamine C?

De beste manier om vitamine C te gebruiken is door middel van een serum. Een serum bevat de juiste hoeveelheid vitamine C die je huid nodig heeft. Het serum breng je aan voordat je moisturizer aanbrengt. Je kan het technisch gezien zowel in de ochtend als in de avond gebruiken. Maar het product is het meest nuttig om overdag te gebruiken omdat het je huid kan beschermen gedurende je dag. Je haalt de meeste bescherming uit je vitamine C als je deze combineert met SPF.

Welke ingrediënten gaan niet samen met vitamine C?

Om irritatie te voorkomen, raden we aan om geen producten met exfoliërende ingrediënten te gebruiken in combinatie met vitamine C. Je kunt beide producten wel gebruiken, maar niet in dezelfde routine. Gebruik je vitamine C daarom bijvoorbeeld in de ochtend en exfolieer alleen in de avond. Het gebruiken van niacinamide in combinatie met vitamine C raden we ook af. De combinatie van deze twee ingrediënten vermindert namelijk de werking van vitamine C. Hierbij is het dus ook weer verstandig om de twee ingedriënten niet binnen dezelfde routine te gebruiken.

Hoe weet ik dat de vitamine C werkt?

Vitamine C serums kunnen over de datum gaan. Zodra het product gaat verkleuren, is het waarschijnlijk tijd om deze weg te gooien. Deze verkleuring vindt plaats doordat de vitamine C in aanraking komt met zuurstof. Wanneer het product donkerder wordt dan je gewend bent, kun je deze beter niet meer gebruiken omdat het effect van de vitamine C zo goed als verdwenen is. Om ervoor te zorgen dat je product zo lang mogelijk mee gaat, raden we aan om te kiezen voor een product in een luchtdicht pompje in plaats van een product met een pipet.

Bron: Refinery29
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top