Gezichtsverzorging

Dit is alles wat je moet weten over vitamine C en wat het kan doen voor jouw huid

Dit is alles wat je moet weten over vitamine C en wat het kan doen voor jouw huid

Bij het kopen van huidverzorgingsproducten zien we vaak tientallen ingrediënten op de verpakking staan waar we nog nooit van gehoord hebben. Sommige ingrediënten komen ons daarentegen wel bekend voor, maar wat ze precies doen weten we eigenlijk niet. Bijvoorbeeld: vitamine C. Ben jij benieuwd naar wat vitamine C voor jouw velletje kan betekenen? Dan ben je hier op het juiste adres.

Dit is alles wat je moet weten over vitamine C en wat het kan doen voor jouw huid.

Wat is vitamine C?

Vitamine C is een antioxidant. Deze stof is nodig voor het herstellen van weefsel over het hele lichaam, dus niet alleen jouw gezicht. We kunnen deze stof niet zelf aanmaken, dus halen we het vooral uit eten. Maar als jij graag jouw huidje van de voordelen van deze vitamine wil laten genieten, komt het ook veel voor in dagcrème, serums en toner.

Wat zijn de voordelen van vitamine C?

Ten eerste beschermt vitamine C de huid tegen irritaties van buitenaf. Omdat vitamine C een antioxidant is, is de belangrijkste functie ervan om de huid te beschermen. De vitamine biedt weerstand tegen luchtvervuiling en UV straling, wat huidveroudering op de lange termijn kan voorkomen. Daarnaast stimuleert vitamine C de aanmaak van collageen. Collageen zorgt ervoor dat onze huid zijn structuur houdt. Wanneer we ouder worden, gaat onze huid steeds minder collageen produceren waardoor onze huid slapper wordt. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen en hiermee wordt huidveroudering dus tegengegaan. Oftewel: vitamine C is een wondermiddeltje voor anti-aging.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Drunk Elephant (@drunkelephant) op

Wat zijn de nadelen van vitamine C?

Jammer genoeg heeft ieder ingrediënt in huidverzorging mogelijke bijwerkingen en zal het niet voor iedereen even goed werken. Voor vitamine C geldt helaas hetzelfde.Vitamine C is over het algemeen veilig voor dagelijks gebruik maar wanneer je het te veel gebruikt of combineert met andere zuren, kan de stof irriterend zijn. Voor mensen met een erg gevoelige huid raden we daarom ook zeker aan om het niet iedere dag te gebruiken. Veel producten die vitamine C bevatten zijn vettig, wat ook een probleem kan vormen voor mensen met een vettige huid. Probeer daarom eerst het product uit op je hand voordat je deze aanschaft. Een fijn product met vitamine C dat niet vettig is, is het Noni Bright Vitamin C serum van Kora Organics.

Kora Organics Noni Bright Vitamin C Serum bij Douglas.nl

Zo gebruik je vitamine C

Vitamine C komt dus het meest voor in huidverzorginsproducten zoals serums en toners. Het is niet bekend of het beter is om vitamine C in de avond of in de ochtend aan te brengen, maar het belangrijkste is om er consistent in te zijn. Probeer het dus iedere dag of om de dag te gebruiken voor het beste resultaat. Wanneer je het gebruikt in de vorm van een serum, kan je deze het beste aanbrengen direct nadat je jouw gezicht gereinigd hebt. Je kan deze vitamine ook combineren met andere soortgelijke stoffen zoals vitamine E, voor een versterkt effect.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top