Gezichtsverzorging

Bakuchiol is het nieuwe anti-aging ingrediënt

Bakuchiol is het nieuwe anti-aging ingrediënt

We worden ouder en zo ook onze huid.  Daar is niks mis mee, maar met behulp van de juiste ingrediënten kunnen we dit verouderingsproces iets vertragen. Ingrediënten zoals retinol en hyaluronzuur verrichten wonderen tegen huidveroudering. Met dit (enigszins) nieuwe middeltje kun je ervoor zorgen dat je huid een jeugdige uitstraling behoudt.

Bakuchiol

Bakuchiol is een plantaardig ingrediënt dat komt van de Babchiplant. Deze plant wordt in de Aziatische geneeskunde al gebruikt en geprezen om haar eigenschappen met betrekking tot anti-aging. Bakuchiol is een sterke antioxidant en wordt gezien als een alternatief voor retinol (vitamine A). Het trekt tot diep in de huid en helpt onder andere rimpeltjes, lijntjes en pigmentvlekjes verminderen. Ook helpt het bij het egaliseren van je huid en het verhogen van het collageengehalte.

Verschil met retinol

Bakuchiol heeft een krachtigere werking dan retionol, omdat het celactiviteit bevordert en zorgt voor een betere bescherming van de huid. Het kalmeert de huid daarnaast en is ook nog geschikt voor alle huidtypes in tegenstelling tot retinol. Worth the try!

Voordelen ten opzichte van retinol

  • Het veroorzaakt over het algemeen geen irritaties en is daarom zelfs geschikt voor mensen met een gevoelige huid;
  • Het stabiliseert de huid en is te combineren met retinol om voor een nog beter anti-aging effect te zorgen;
  • Voorkomt dat de huid gevoeliger wordt voor de zon en kan ieder moment van de dag én het jaar gebruikt worden.
  • Het ingrediënt is vegan.

Toevoegen aan je skincare routine

Bakuchiol is een ingrediënt dat een intensieve werking heeft en daarom is het verstandig om dit langzaamaan toe te voegen aan je skincare routine. Op deze manier heeft je huid de tijd om er eventjes aan te wennen. Je kunt het beste beginnen in de avond na het reinigen van je huid door nog voor je nachtcrème een kleine hoeveelheid product aan te brengen. Doe dit in eerste instantie om de dag in de avond. Je zult vanzelf merken dat je huid eraan gewend is en dan kun je het vaker aanbrengen. Je kunt het dan bijvoorbeeld ook ‘s ochtends gebruiken. Je kunt zelf het beste aanvoelen wat fijn is voor jouw huid.

Soorten producten

Je kunt bakuchiol in verschillende varianten kopen zoals onder andere als een serum, moisturiser, oogcrème, tonic en een nachtcrème.

HARVEST 10. SKINCARE Serum zero imperfecties | €17,34 bij Ici Paris XL

Wishful eye lift & contour 1% bakuchiol & peptide serum | €42,00 bij ICI Paris XL

INDEED LABSANTI-AGING Bakuchiol pads | €23,66 bij ICI Paris XL

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top