Beauty

Dit zijn alle producten die je nodig hebt om een goede make-up collectie op te bouwen

Dit zijn alle producten die je nodig hebt om een goede make-up collectie op te bouwen

Ben jij een beautylover? Dan heb jij waarschijnlijk een uitgebreide make-up collectie die bestaat uit allerlei verschillende producten. Maar als je een beginner bent, moet je nog beginnen met deze collectie opbouwen. Er zijn een hoop soorten producten die je kunt aanschaffen en wij snappen helemaal dat dit erg overweldigend kan zijn. We zetten alle producten die je nodig hebt voor een goede start voor jou op een rijtje!

Primer

Sommige mensen zijn enorm grote fans van primer, anderen weer niet zo. Wij raden aan om er minimaal eentje in je collectie te hebben. Kies er eentje uit die past bij jouw huid. Een huid met textuur kan bijvoorbeeld profiteren van een smoothing primer. Een huid met veel roodheid kan veel halen uit een groene primer. En if all else fails, een hydraterende primer is altijd goed.

Foundation

Iedere goede look begint bij een goede basis. Een goede foundation is dus zeker een must, ook als je het niet altijd draagt. Kies om te beginnen voor een foundation met een lichte dekking die je op kunt bouwen. Hierdoor heb je altijd een foundation die je kunt gebruiken: zowel voor de rustige dagen als voor de full glam dagen.

Concealer

Concealer is een oprechte life saver. Hiermee kun je donkere kringen onder je ogen wegwerken, maar ook puistjes en andere oneffenheden bedekken. Dit is een ideaal product om te hebben voor iedere dag, ook als je een dagje zonder foundation de deur uit gaat. Kies voor een concealer met een kleur die aansluit bij jouw natuurlijke huidskleur.

Poeder

Poeder is een essentieel product als je gebruik maakt van vloeibare producten zoals foundation en concealer. Poeder zorgt ervoor dat je vloeibare producten op hun plek blijven zitten en niet in fijne lijntjes trekken. Daarnaast kun je met poeder ongewenste glans van je gezicht verwijderen. Kies voor een losse poeder of een compact poeder die doorzichtig is. Als je meer dekking wil toevoegen aan je foundation kun je een poeder met kleur gebruiken.

Blush

Blush geeft je gezicht weer een beetje kleur. Hiermee geef je je wangen een lichte roze gloed die het effect van blozen nabootst. Ga voor een vloeibare of poederblush in een tint die mooi aansluit op jouw huidskleur.

Bronzer

Wil jij eruit zien alsof je net heerlijk in de zon hebt gezeten? Dan is bronzer het product voor jou. Hiermee creëer je meer dimensie in je gezicht. Met een bronzer met warme ondertoon kun je je gezicht een beetje opwarmen. Een bronzer met een koele ondertoon dient als contour.

Highlighter

Tot slot voor de huid hebben we highlighter. Dit product gebruik je om je huid te laten glanzen op de plekken waar dit wenselijk is. Denk aa je jukbeenderen en het puntje van je neus. Kies voor een kleur die wat lichter is dan jouw eigen huidskleur. 

Wenkbrauwgel

Voor je wenkbrauwen raden we aan om te beginnen met een wenkbrauwgel. Dit product zorgt ervoor dat je wenkbrauwhaartjes mooi op hun plek blijven zitten gedurende de dag. Gebruik een kleurloze gel of kies een gel met een kleur die aansluit op de kleur van jouw wenkbrauwen.

Mascara

Mascara is voor veel meiden het eerste make-up product dat ze ooit aanschaffen. Hiermee kun je je wimpers accentueren voor opvallende ogen. Een mascara hoeft absoluut niet duur te zijn. De goedkopere mascara's zijn vaak juist de fijnste!

Oogschaduw

Oogschaduw wordt vaak gezien als een product dat wat meer skills vereist, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Schaf een pallet aan met kleuren die je iedere dag kunt dragen. Hiermee kun je al een hoop verschillende looks maken! En je kunt je oogschaduw ook gebruiken als eyeliner!

Lippenstift

Voor de lippen zijn er een hoop verschillende soorten producten. Maar het makkelijkste product om mee te beginnen is een simpele, klassieke lippenstift. Schaf als eerste kleurtje een nude kleur aan die je regelmatig kan dragen. Later kun je altijd nog investeren in meer opvallende kleurtjes.

Setting spray

Last but not least, is er setting spray. Dit product heeft veel verschillende doeleinden. Maar het belangrijkste nut van dit product is dat het ervoor zorgt dat je make-up de hele dag mooi blijft zitten. Al dat harde werk moet je natuurlijk wel kunnen laten zien!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top