Haarverzorging

Blonderen met citroensap: doen of niet? Wij spraken een topstyliste

Blonderen met citroensap: doen of niet? Wij spraken een topstyliste

We kennen denk ik allemaal wel dit trucje: je zou in de zomer je haar kunnen blonderen met citroensap. Maar of het nou echt werkt of klinkklare onzin is, is ons tot op de dag van vandaag niet duidelijk.

Daarom hebben wij een top haarstyliste benaderd die ons voor eens en altijd kan vertellen of we deze zomer nu wel of niet onze manen kunnen blonderen met citroensap.

Goed nieuws! Het is zeker mogelijk om je haar te blonderen met citroen. “Door de zuren van de citroen gaan de pigmenten in je haar open staan. Hierdoor kun jij je haar één of twee tintjes lichter krijgen maar dan moet het haar van jezelf al wel blond (kleurhoogte 8, 9, 10) zijn. Wanneer je deze truc toepast op bruin haar dan wordt het namelijk hartstikke oranje en geel”, aldus topstyliste Chantal van den Bijgaart, eigenaresse Bygardo (winnaar verkiezing leukste kapsalon 2019).

Wel moet je oppassen dat je deze goocheltruc niet te vaak toepast want dan zal je haar extreem droog worden en zelfs kapot kunnen gaan. Chantal: “Tuurlijk kan het weleens een keer, maar zeker niet wekelijks. De citroen zorgt namelijk voor een chemische reactie. Het maakt als het ware het pigment in je haar kapot waardoor je – als je dit te vaak doet – rondloopt met een droge bos. Het is ook beter om de citroensap niet puur te gebruiken, maar om het te mengen met kokosolie of conditioner. Hierdoor houd je het haar zo goed mogelijk gehydrateerd.”

Geen citroen in huis? Er zijn ook nog trucjes om jouw haar net wat lichter te krijgen. Zo zou je bijvoorbeeld een nacht met honing in kunnen slapen of je mengt kaneelpoeder met water en gaat dan even een uurtje in de zon zitten. Wees je er wel van bewust dat het resultaat niet heel denderend zal zijn maar iets blonder wordt je haar zeker!

Wil je toch echt blonder? Ga dan naar de kapper!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top