Lichaamsverzorging

Tips om altijd een gladde huid te hebben onder je oksels

Tips om altijd een gladde huid te hebben onder je oksels

Als het op onze gezichten aankomt, doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat onze huid mooi glad is. Ons lichaam laten we vaak een beetje achterwegen. Vooral onze oksels vergeten we vaak, omdat we die huid veel minder vaak zien. Wil jij graag gladde oksels? Zo krijg jij het voor elkaar.

Exfolieer regelmatig

Voor je gezicht gebruik je waarschijnlijk al een exfoliant om dode huidcellen en talg te verwijderen. Hierdoor blijft de huid glad omdat er geen vuil op kan bouwen dat vervolgens kan veranderen in puistjes of andere bultjes. Om je oksels mooi glad te houden, is exfoliëren dus een onmisbare stap. De huid onder je oksels is vrij gevoelig. We raden daarom aan om te exfoliëren met een chemische exfoliant. Dit is dus geen scrub, dit soort producten kunnen je huid namelijk irriteren. Gebruik bijvoorbeeld de Glycolic Acid van The Ordinary. Exfolieer niet te vaak om te voorkomen dat je huid uitdroogt of geïrriteerd raakt. Verwerk de exfoliatie rustig in je routine om zo min mogelijk irritatie te veroorzaken.

Hydrateren is essentieel

Naast een schone huid, is een gehydrateerde huid ook essentieel wanneer je graag een glad huidje wil. Gebruik een hydraterende crème die geschikt is voor de gevoelige huid. Vermijd ingrediënten zoals alcohol en parfum om irritatie te voorkomen. Ingrediënten die exfoliërend werken, komen vaak voor in moisturizers die bedoeld zijn voor het lichaam. Je zou daarom de extra exfoliant ook kunnen inwisselen voor een crème met bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur. Probeer eens de Smoothing Cream van CeraVe.

Scheer nooit droog

Het is makkelijk om lui te zijn tijdens het scheren en om je scheerschuim te laten staan. Maar droog scheren is niet het beste voor je oksels en het kan irritatie veroorzaken. De beste manier om je oksels te scheren is door eerst te exfoliëren, daarna de huid te preppen met een warme douche en daarna de oksels te scheren met scheerschuim of scheergel en met een scherp scheermesje dat regelmatig vervangen wordt. Hydrateer achteraf de huid. Hiermee voorkom je scheerbultjes en andere vormen van irritatie.

Overweeg laseren 

De beste manier om irritatie door scheren te voorkomen, is door helemaal niet te scheren. Maar als je toch van de haartjes af wil komen, is het haar laten weglaseren de beste methode. Hierbij worden de haartjes verwijderd zonder dat ze eruit getrokken of geschoren hoeven worden. De haartjes blijven lang weg en daardoor blijven jouw oksels dus langer glad. Het is van alle scheermethodes wel de duurste en het kost de meeste tijd. Maar als de resultaten het voor jou waard zijn, raden we dit zeker aan!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top